Photobucket

 Kuva lisätty 16.10. Huomatkaapa, miten satiini rypistyy.. 

Oletteko koskaan miettineet, miten hurjasti vaivaa me näemme, jotta teillä olisi edessänne viehättävä otos asukokoelmastamme. Meillä ommellaan, silitetään, puetaan päälle ja riisutaan, etsitään oikeaa puseroa ja kadonnutta lakkia, mietitään kuvauspaikkoja ja kuvataan. Lopputulos on hyvin usein kökkö kuva vaaleaa taustaa vasten sen sijaan, että näkisitte meidät työn touhussa. Ehkä meidän joskus pitäisi kuvata se kuvaustila, jossa vaatteita on sikinsokin laatikoissa ja lattialla, kiireisimpään aikaan myös lampun päällä. Etteikö meillä olisi toimintaa ja huisketta!

Vielä enemmän vaivaa on ulkokuvauksissa. Silloin  pitää miettiä hämähäkkejä ja roskia ja liiallista valoa varjoista puhumattakaan. Lisäksi pitää varoa juoruilevia  naapureita, jotka eivät todennäköisesti ihan heti ymmärtäisi, miksi kokonainen kuvausryhmä häärii vaatimattomien persooniemme ympärillä. Niin ja sadesäällä täytyy olla varovainen, ettei kameran linssi  kastu, jolloin kuvaan tulisi mukaan oikein iso vesipisara.

Kuvaaminen on sittenkin vain pieni vaihe koko tässä blogistelemisprosessissa. Kamerasta se kuva pitää siirtää tietokoneelle, valita otoksista paras, käsitellä kuvankäsittelyohjelmalla ja siirtää kuvapalvelimelle nettiin. Siellä sitä vielä kerran pienennetään tai leikellään muuten vain ja lisätään kehykset ja joskus jopa vähän tekstiä. Vasta sen jälkeen kuva on valmis siirrettäväksi blogiin, jonne pitäisi lisätä edes jotenkin siihen kuvaan tai edes meidän elämäämme liittyvää tekstiä. Se onneksi syntyy ilman sen erityisempiä käsittelyjä ihan tuosta vain, yhdessä rupatellessa ja maailmanmenoa ihmetellessä.

Ai että miksikö näin pitkää ja perusteellista juttua jostain valokuvan nappaamisesta halpiskameralla? Huomasitte varmaan, että tämän päivän blogin ylälaidasta puuttuu meidän valoisa olemuksemme eli juuri tänään kuvapalvelin ei suostu toimimaan sulavassa yhteistyössä kanssamme. Ihan kuin se tietäisi, että olemme nähneet epäinhimillisesti vaivaa esitelläksemme vaatteitamme ja sitten se päättää olla sitä mieltä, että ehei, ei kuulkaa onnistu tänään.

Meillä on vahva ja perusteltu epäilys, että photobucketilla (se on se kuvalapalvelin) on uhmaikä, orastava dementia tai joku muu vakava mielialanvaihtelu. On päiviä, jolloin yhteistoiminta pelaa ja sitten on päiviä, jolloin saa odotella kuvien latautumista minuuttitolkulla vain huomatakseen, että kun 96% lähetyksestä on vastaanotettu, niin se loput 4% on liikaa ja siihen päättyi yhteydenpito.

Niin että me lisäämme sen kuvan vasta huomenna, jos vain maltatte odotella. Katsokaa vaikka vanhoja kuvia, jos aika käy pitkäksi.