Photobucket

No joo, voi olla, että otsikossa ihan vähän taas liioittelimme. Eivät nämä pylväät oikeasti ole doorialaisjoonialaisia vaan ehkä enemmän koristeellis-esteettisiä. Näiden ääressä on kuitenkin mukava asettua kuvattaviksi, koska tässä tulee vähän sellainen olo, kuin olisi menossa museovierailulle. Asumme ovat kerrankin täydellisesti aurinkoisen päivän ulkoiluun sopivia. Pirjolla on sininen villakangastakki, collegehousut ja todella näppärä päähine, joka suojaa niskan ja korvat. Lakin pinta on neuletta ja sisäpuoli raitatrikoota. Jos samanlaisen myssykän ompelee talvea varten, kannattaa vuorin ja päällisen väliin lisätä ohut vanukerros. Pirjo otti siniset housut  ja paksulla fleecellä vuoritetun punaisen takin. Samasta takkikankaasta on tehty leveälierinen hattu.

Museoon me emme ole menossa vaan hammaslääkäriin, sillä olemme kohdanneet viisaudenhampaan kammottavan koputuksen. Meillä ei ole aavistustakaan siitä, miksi suussa on ensin maitohampaat ja sitten rautahampaat ja sitten tekohampaat ja jossain vaiheessa muutama viisaudenhammas, jotka eivät oikeasti mahdu suuhun. Mikä kumma merkitys niillä oikein voi olla? Ovatkohan ne joku omituinen jäänne niiltä ajoilta, kun hammasharja oli keksimättä ja purukalustolla oli taipumus putoilla ennen keski-ikää. Silloin viisaudenhampaat olivat luonnon näppärä tapa järjestää edes vähän  apua ruuanjauhantaan siinä vaiheessa, kun kaikki muut hampaat olivat pelkkiä mustia tynkiä.

Joka tapauksessa meidän viisaudenhampaamme on saanut kutsun putkahtaa ulos ikenestä. Ihmettelemme, miksi ihmeessä juuri nyt. Miten hammas tietää, että olisi sopiva aika tulla näkyville? Kun ottaa huomioon, että se on ensin pysynyt hiljaa ja vaiti paikallaan vaikka miten kauan, niin tuntuu aika hurjalta, että juuri tänään olisi ikenen sisällä tapahtumassa jotain mullistuksia. Maitohampaat ja rautahampaat noudattavat jotain todennäköisyysaikataulua, mutta viisaudenhampaat toimivat täysin ennakoimattomasti kuin tuuliviiriäiti. Tänään sanotaan yhtä ja huomenna tehdään toista eli koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi.

Hampaasta otettiin ihan valokuva. Siinä se on kiltisti paikallaan ja näyttää hymyilevän, vaikka hammaslääkäri väitti sitä hymyä hampaan juuriksi. Joka tapauksessa hammas on asettunut nätisti sivuttain, josta päättelimme, että se aikoo jonain päivänä puhjeta hammasriviin viimeiseksi selkeään vaaka-asentoon eli purupinta kohti poskea. Lääkärin mielestä moinen vapaa-ajattelija pitäisi poistaa, meidän mielestämme se tuo pikantin lisän poskihampaiden kirjoon. Toistaiseksi meidän kantamme voitti. Maksava asiakas on aina oikeassa. Hammaslääkäri epäili, että palaamme pian asiaan. Me toivomme, että se pian ei ole ihan heti. Eikä edes ensi vuonna.