Photobucket

Otsikko syntyi, kun olimme tänän ulkona viettämässä maailman harmainta syyspäivää. Yllättäen kuulimme kaihoisaa kiljuntaa, ja päämme ylitse lehahti metelöivä hanhiparvi. Hetken kuluttua se palasi, mutta vain tehdäkseen yllättävän U-käännöksen ja liidelläkseen uudestaan kohti etelää. Vaikutti siltä, että auramuodostelmaa johtava hanhi oli pudottanut navigaattorinsa tai sitten ne olivat unohtaneet osan matkatavaroista edelliselle pysähdyspaikalle. Tuota menoa ne eivät ennätä sinne lämpimiin maihin talvehtimaan ennen hiihtolomaa, ja sitten on taas aika palata takaisin. Kannattaisi etukäteen katsoa kartasta, minne on menossa, eikä suihkia ympäriinsä sen näköisenä, kuin etelä vaihtaisi paikkaa vartin välein.

Olimme jo lähdössä sisälle, kun sama toistui, mutta tämä mekkalaparvi muodostui joutsenista. Niilläkin oli omituinen tapa juoruilla mennessään, joskin meteli muistutti rymistelyä taksijonossa tympeinä aamuyön tunteina.  Lintukirja ei tunnusta, että joutsenet murisevat, mutta korvamme kuulivat kyllä selkeää ärhentelyä yleisen kiljumisen ohessa. Siitä taas kirjallisuudessa käytetään termiä trumpettimainen törähtely, vaikka mikä tahansa vaskisoitin on kaukana epävireisestä rääkymisestä. Joutsenet, opetelkaa matkaamaan hiljaa, niin jaksatte keskittää voiman siipiin ja olette pari päivää aikaisemmin perillä! Ja me pihalla voimme ottaa korvatulpat pois.

Otsikko on ihan suora kopio jostain esihistoriallisesta laulusta, jota joskus viime vuosisadalla radiossa laulettiin, ja joka viime kesänä soitettiin satunnaisesti kuuntelemassamme toivekonsertissa. Olimme välittömästi myytyjä! Missään toisessa kappaleessa ei yhtä kauniisti lausuta paikkakuntaa nimeltä Tyrvää. Esittäjä oli joku  Martti Huuhaa Innanen, jonka toinen nimi on vähän omituinen. Miksiköhän hänen vanhempansa menivät tuollaisen antamaan? Joka tapauksessa laulu sopi tähän päivään kuin mansikka hilloon tai lettujen päälle, sen verran laulutaidoton on tuo Huuhaakin.

Vaatepuolella yritämme sinnikkäästi poistaa päivän valjuutta. Kaava mekoissa on ihan sama, mutta Pirjolla on hihat nipistetty pussille miehustan ja helman valkoisesta kankaasta ommellulla "mansetilla". Katselemme Tanssii tätien kanssa -ohjelmaa ja ihmettelemme, miksi se Antti Tuisku siellä on. Eihän se edes ole täti. Onneksi meitä valistettiin, että tädit on vaihdettu tähtiin, joten Tuiskukin saa huiskuttaa. Kylläpä me olemme olevinamme ovelia näine sanaleikkeinemme. Ehkä tämä enteilee erityisen lystikästä tulevaa viikkoa?