Photobucket

Virallinen ohjelma alkanee vasta huomenna, mutta me huiskimme täällä Victorialle ja Danielille niin että blogi raikaa. Huomatkaa, mukaan on päässyt virallinen hääsuklaarasia, nyt jo tyhjentyneenä versiona. Lisäksi otimme naapurimaan lipun ja oikein prinsessamaiset mekot. Olemme hurjan täpinöissämme, vaikka Victoriaa ja Danielia emme näkisikään.

Olemme hyvin kuningaskuntamielisiä, kunhan se kuningaskunta ymmärtää pysyä rajan takana. Vaikka ei kai se Suomessakaan olisi huono vaihtoehto, että meillä olisi edes prinsessa. Kun presidentti matkustelee maakunnissa lippalakki päässä, ei hänen tuloonsa tarvitse ihmeemmin valmistautua, mutta kun prinsessa tulee kylään, siivotaan koko kaupunki kuten nyt tehdään Lahdessa. Kaupunginjohtajan mielestä rahat ovat loppu, kun tarvitaan vanhuksille hoitopaikkoja, mutta rahaa kyllä löytyy, kun pitää haravoida syksyisiä lehtiä prinsessavierailun valmisteluina.

Jos meillä olisi oma vierailuprinsessa, riittäisi aina rahaa puistotöihin ja roskien keräämiseen ja kaikki kaupungit pysyisivät siisteinä! Ja jos se prinsessa haluaisi käydä jossain hoivakodissa, saataisiin sinne yllättäen tarpeeksi hoitajia. Nytkin Victorian ja Danielin vierailukaupungissa saadaan erään tietyn koulun sotkuinen seinä viimeinkin siististi maalatuksi, kun paikalle tulee arvovieraita. Oppilaista nyt ei niin väliä, vaikka joutuvatkin suhruja ja tahroja katsomaan, mutta aidolle kruununprinsessalle niitä ei voi näyttää.

Toisaalta on lystiä miettiä, mitä arvonimiä Suomessa annettaisiin prinsseille ja prinsessoille. Meillähän voisi olla Kainuun kreivi tai Keski-Pohjanmaan markiisitar puhumattakaan Metropolialueen herttuasta. Tai sitten tyydyttäisiin perisuomalaiseen vaatimattomuuteen ja nimitettäisiin nuorin prinssi Vantaan varakreiviksi, mikä ei kovin kuninkaalliselta kuullosta edes ruotsiksi. Suomalaiskansallisesti prinsessat nimettäisiin Marjatoiksi ja Ainoiksi, prinssit  Joukahaisiksi ja Väinöiksi. Myös Kotivalo ja Vihavaino olisivat mukavia nimiä puhumattakaan Pirjosta ja Purjosta.

Edustuksellista kuningaskuntaa odotellessa laitoimme päälle sifonkia ja silkkiä ja taitaa näissä mekoissa olla vähän satiinia ja plyyssiäkin. Pirjo halusi kimaltavan timanttinapin ja Purjo isolle rusetille solmittavan silkkinauhan. Kyllä näissä asuissa kannattaa kuninkaallista vierailua odotella.