Photobucket

Kiitämme lukuisista onnitteluista ja etenkin multimediaviesteistä.

Tänään on siis Pirjon ja Purjon päivä. Pirjo on muunnos koko Pohjolan ja erikseen vielä ainakin Vihdin harmaakivikirkon ja Lopen vanhan kirkon suojelupyhimyksestä Birgitasta, ja Purjo hänen vähemmän tunnetusta sisarestaan Burghitasta, joka oli suklaa- ja vadelmamousella täytettyjen pienten kakkujen suojelupyhimys. Herkkusuina nautimme muutaman leivonnaisen juhlapäivänämme. Jostain syystä Burghitaa ei yleensä mainita suojelupyhimysluettelossa, mutta se johtuu todennäköisesti muiden pyhimysten kateudesta. Hekin olisivat halunneet kissojen ja koirien suojelemisen sijaan keskittyä kakkuihin.

Laitoimme juhlamekot päälle keskellä viikkoa ihan  nimipäivämme kunniaksi. Huomatkaa pienet erot: Pirjolla on perhos- ja Purjolla puhvihihat, Pirjolla on miehusta plyysiä ja Purjolla viskoositrikoota. Lisäksi Purjon mekko on vähän pitempi kuin Pirjon, mutta sitä ei oikein kuvasta erota.

Muuta asiaa meillä ei tänään olekaan. Saatte ihan vapaasti olla kateellisia kakuistamme. Ne olivat erittäin hyviä ja niitä oli riittävästi. Jos joku olisi tullut käymään, olisimme voineet armollisesti tarjota muutaman suupalan. Onneksi kukaan ei tullut, joten saatoimme syödä kaiken itse. Emme me muuten edes kutsuneet ketään, joten ei syytä säälin kyyneliin. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, niin kaikkia emme edes päästäisi eteiseen asti. Kuten nyt vaikka Kirveli Remuaroa, joka myy ovelta ovelle suklaakeksejä ja toffeeta, jotta eskarilaiset pääsisivät kevätretkelle. Me uskomme vakaasti, että ne keksit ovat myrkyttyneet pelkästä Kirvelin katseesta, ja toffeessa on takuuvarmasti parasta ennen -päiväys eilen. Kirvelin tuntien hän on voinut vaikka avata kaikki karkit kääreestään, nuolaista niitä ja kääriä takaisin. Tämä siis varoituksen sanana kaikille niille, joiden ovelle hän tulee: tarkistakaa, että sitä muovirasiaa ei ole avattu! Ei ole mukava syödä muiden nuolemia toffeita, niihin on voinut tarttua vaikka pari hammasta Kirvelin purukalustosta.