Photobucket

... eli vaihteeksi esittelemme yöpukuja, tällaista vähän hempeämpää mallia. Paitsi että me emme nuku pimeässä, koska silloin me emme näkisi mitään, emme edes näitä puuvillaisia mekkosia. Ai että miksi talven tullen puemme päälle näinkin kesäiset asut? Tietysti siksi, että jos jo alkutalvesta ottaa paksuimma pyjaman, jäätyy ennen tammikuun loppua. Kannattaa aloittaa itsensä karaiseminen oikein kevyellä yöasulla niin tosipakkasten saapuessa pärjää yhdellä pyjamalla eikä tule tarvetta pukea päälle pilkkihaalaria.

Tarkkasilmäinen huomaa, että näissä on raitaa ja pilkkua sotkettu keskenään sulassa sovussa. Tarkoista silmistä olisi nykyisin paljon hyötyä, koska niin paljon tärkeää asiaa on kirjoitettu oikein pienellä fontilla. Tietysti me tiedämme, että mitä pienempi teksti, niin sitä tärkeämpi asia, mutta kun ei sitä joka paikkaan kehtaisi lähteä suurennuslasi kädessä. Ihan kuin kaikilla valmistajilla olisi oikein kunnia-asiana, kuka pystyy parhaiten hämäämään kuluttajaa.

Tästä ei pidä luulla, että me olisimme menneet ostamaan jotain typerää ihan vain siksi, että emme ole saaneet selvää tuoteselosteesta tai vaikka pesumerkinnästä. Me ostimme purkillisen vitamiineja ja ilahduimme kovasti, kun etiketin saattoi repäistä auki ja sen takaa paljastui varsin pitkä ja perusteellinen selostus vitamiinien vaikutuksista. Yllätys yllätys, teksti oli niin pientä, että hetken jo luulimme sen olevan sanskriittista salakirjoitusta. Suurennuslasilla selvisi, että ihan suomea se oli, vieläpä varsin pitkäpiimäisesti kirjoitettua. Ehkä oletusarvona on, että kun syö purkillisen vitamiineja, saa huippuhyvän näkökyvyn.

Lampun sammumisesta puheenollen meilläpä on pihassa viisi lyhtyä, joissa palaa näin iltaisin kynttilöitä. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, niin joskus palaa myös aamulla ja päivällä ja uudestaan illalla, koska me emme käy niitä erikseen sammuttamassa ja koska jotkut kynttilät ovat uskomattoman pitkäikäisiä. Lyhdyt ovat niin kaukana talosta, että tulipalon vaaraa ei ole. Tänään ne lyhdyt ovat vähän lumen alla ja näyttää ihan siltä, kun viisi tonttua olisi käväissyt pihassa ja jättänyt valot ympyrään merkiksi. Ehkä siihen keskelle laskeutuu lentokone tai ainakin helikopteri. Mikään muuten ei saa pihaa siistimmäksi kuin 10 cm paksuinen lumikerros. Toivomme kovasti, että se olisi pysyvä, koska nyt kukaan ei voi arvata, mitä kaikkea unohtui kukkapenkkeihin ja hiekkalaatikolle.