Photobucket

Aikaisemmin olemme kertoneet, että meillä on lepakkoja vintissä, hiiriä seinissä, oravia siellä täällä ja noronakkeli marjapensaiden vahtina. Tänään kotimme eläinkunta sai taas yhden lisäyksen, tasapainon vuoksi kellarista. Sielläpä asuu ihan oikea elävä sammakko (ei kuvassa, tuo tuossa keskellämme on pelkkä kipsinen korvike). Joka tapauksessa sellainen vihreä veijari loikki vastaan, kun veimme tyhjää hillotölkkiä varastoitumaan. Emmepä ole moisesta ennen kuulleet, ja totta puhuaksemme emme olisi nytkään halunneet nähdä.

Ensikauhistuksen jälkeen ymmärsimme, että tilaisuutemme on tullut. Meistä tulee sammakkoprofessoreja! Nyt pitäisi vain päättää, tarkoittiko nurkasta kohti keskilattiaa loikkiminen lunta ja pakkasta vai sittenkin lauhtuvaa ja pitkittyviä vesisateita. Toisaalta voisimme miettiä, miksi ihmeessä sammakko halusi olla vielä kolmiloillakunnossa eikä suinkaan vetäytyneenä talvihorrokseen. Tarkoittaako tämä niin kylmää talvea, että ennen sitä pitää syödä vatsa täyteen kellarissa muhivia hämähäkkejä vai sitä, että talvesta on tulossa sen verran siedettävä, että ei kannata turhan aikaisin hakeutua lepäämään? Meillä on vielä hieman hakusessa tämän ennustusvälineen käyttö, mutta eiköhän muutama uusintakäynti kellarissa ja ilmapuntarin seuraaminen tee meistä varsin veikeitä säätyttöjä. Paitsi että me emme kovin innoissamme sinne maan alle aio palata, koska sekä sammakko että me pelästyimme sen verran, että seuraavaa tapaamista haluamme siirtää aika pitkälle.

Paneuduimme asiaan myös netin ihmeellisessä maailmassa ja saimme selville, että loikkivat eläinkunnan edustajat kellareissa eivät sittenkään ole niin isoja juttuja, että saisimme paikalle MTV:n kuvausryhmää ja pääsisimme siihen uutisten loppukevennykseen. Harmi. Olimme jo valmiina kertomaan toimittajalle, miten lumi maassa ja puussa enteilee kellarisammakon mukaan sitä, että että lunta voi olla myös katolla. Olisimme vakavina varoittaneet kaikkia kiipeämästä lumenpudotukseen, vaikka asuntoministeri miten ehdottaisi. Kannattaa muistaa, että se sama tyyppi on ehdottanut, että kaukana kaupunkien keskustoista asukkaat voisivat itse kantaa vastuun vesihuollostaan, jolloin kaupungin kunnallistekniikka ei ulottuisi heille asti. Outoa, että asuntoministeri ei tiedä, että niinhän asia on monin paikoin jo nyt, ei siihen erillistä muutosta tarvita.

Vanhassa lorussa maalari maalasi taloa, sinistä ja punaista. Me noudatamme lorua sen verran, että Purjo valitsi päälle sinistä ja Pirjo punaista. Maalaria meillä ei ole näkynyt, mutta toisaalta meistä voisi tulla maailman ensimmäiset väreistä säätä ennustavat nuket. Jos maalari nappaa käteensä keltaisen purkin, on tulossa aurinkoista säätä ja jos sinisen, kannattaa varautua sateisiin. Punainen purkki tietää jotain ääri-ilmiötä, hellettä tai myrskyä tai vaikka kaunista auringonlaskua. Nyt pitäisi jostain löytää se maalari, tai ainakin aktiivinen sormivärien käyttäjä. Hätätilassa voisimme tarkkailla jotakuta legoilijaa, joka käyttää värikkäitä palikkoja.