Photobucket

Se asettui koneellemme pyytämättä ja pitämättä itsestään sen ihmeempää meteliä. Ensin kaikki toiminta hidastui, ei kovinkaan paljoa vaan juuri sen verran, että sitä saattoi pitää vaikka laajakaistan tilapäisinä bittitukoksina. Sitten ruudulle ilmaantui toiveita, joiden mukaan joku outo ohjelma pitäisi päivittää. Vaikka siihen vastasi kieltävästi, alkoi sivu monistua itsestään. Mitä rivakammin niitä sivuja yritti sulkea, sitä nopeammin avautui yhä uusia ja uusia ja uusia. Koneeseemme oli saapunut riivaaja!

Meidän mielestämme tämä ei ole reilua. Olemme asentaneet tietokoneelle palomuurin ja varmaan myös varaavan takan, meillä on virustorjunta kunnossa emmekä ole käyneet omituisilla sivuilla tai latailleet ylimääräisiä ohjelmia. Silti se iski koneellemme: inha ja hankala nettipöpö, jonka poistamisessa meni muutama tunti. Tänään olisi todella ollut käyttöä omalle mikrotukihenkilölle, edes sellaiselle oikein pienikokoiselle, joka olisi puolestamme tarkistanut ja puhdistanut koneen. Tälläkin hetkellä tuolla taustalla on menossa ties monesko varmistustarkistus, joka toivottavasti vihdoinkin vapauttaa meidät uskomaan, että mitään peruuttamatonta ei ole tapahtunut eikä kukaan ole kaapannut konettamme välityspalvelimekseen.

Niinpä emme enää ole kovinkaan innoissamme jakamassa päivän kokemuksia. Mietimme kuumeisesti, mistä se virus tietokoneelle hyökkäsi sen sijaan että esittelisimme innolla hempeitä asujamme. Purjolla on Hello Kitty -collegeasu ja Pirjo on saanut joustofroteisen liivihameen, joka tosielämässä on paljon suloisempi kuin kuvassa. Olemme palanneet virkeän Viiraamo-viikon jälkeen hempeään ja lempeään olotilaan, mikä asuissammekin näkyy.