Photobucket

Kuvassa näyttää ihan siltä, kuin jonottaisimme saunaan. Pois se meistä. Kuumuus ei sovi herkälle hipiällemme. Räntä räpsii ikkunoihin, tuuli ujeltaa kuin uutta euroviisua säveltäen ja muutenkin on niin karmea keli, että kuka tahansa varmaan haluaisi mennä saunaan, paitsi siis me. Meidän mielestämme lattialämmitetty suihkutila on aivan riittävän mukava etenkin kun asuna on upouudet kylpytakit. Näissä tulee jotenkin japanilainen tunnelma, etenkin kun Purjon takkiin on aplikoitu Hello Kitty -kuvio. Materiaali on muuten samaa kuin eilisessä liivihameessa, erittäin monikäyttöinen kangas siis tämä ohut joustofrotee vai mikälie.

Koko päivä on odotettu sitä säätiedotuksissa jo viikon verran ennusteltua kamalaa lumimyräkkää, ja vasta ihan illansuussa se saapui. Lumesta ei tosin ole tietoakaan, jotain teräväreunaisia jäänpalasia sen sijaan tuntuu huiskuavan ikkunaan aina sopivalla tuulenpuuskalla. Vanha kotitalo nitisee ja natisee liitoksissaan, ja niin paljon kuin oravia inhoammekin niin tänään melkein toivomme, että ne olisivat asettuneet mukavasti vinttiin pehmoiseen pesään sen sijaan että keikkuisivat jossain kuusenlatvassa henkensä kaupalla. Meissä on pieni annos inhmillisyyttä, vaikka emme kovin usein anna sen pilkahtaa.

Pilkahtelusta puheenollen käväisimme ihan pikapikaa Viiraamossa hakemassa muutaman metrin kuplamuovia. Kerroimme viime viikolla  suunnattomansuuresta kuplamuovirullasta, jonka uskoimme vakaasti olevan hermostuneiden viirahtaneiden stressinpoistoon tarkoitettua materiaalia. Me jos ketkä olemme hieman hermostuneita ja harmittoman viirahtaneita, joten mielestämme palkaton TET-harjoittelu olisi voitu vallan mainiosti kuitata kuplamuovilla. Siitä olisi syntynyt sellainen muodikas win-win -tilanne, jollaiseen nykyisin pitäisi pyrkiä.  Harmiksemme kohtasimme Kirveli Remuaron hissiaulassa, joten ajauduimme ihan pieneen vinkuu-vinkuu -tilanteeseen. 

Kirveli oli kuullut meidän mainiosta viikostamme Viiraamossa, ja hän päätti hankkia samanlaisen elämää suuremman kokemuksen. Koska kuka tahansa ei Viiraamoon pääse työharjoitteluun, oli hän ottanut mukaansa noutopizzan (salamia ja tomaattia, tarjouksessa kadun toisella puolella, erityisen paljon tomaattisosetta), jolla aikoi lahjoa suurvisiirin tai siis isoherraylipäällikön. Harmiksemme Pirjon jalka väsähti juuri Kirvelin kohdalla ja kas vain - sinne lensi kompastunut kerhokaveri kera pizzan kuplamuovirullan päälle. On epähienoa nauraa, jos jonkun hiuksissa roikkuu sulanutta juustoa, mutta joskus sitä on ihan mielellään huonokäytöksinen. Häpeämme kikatustamme ja myönnämme, että hieno nainen olisi toiminut toisin. Valitettavasti kovin hienoja naisia ei siihen hätään paikalle saapunut, Kirvelikin päästeli kirjoituskelvottomia sanoja ja sätti meitä. Itse se ihan tahallaan tuli tunkemaan sitä pahvilaatikkoa nenämme alle, olisi pysynyt kauempana, koska ei edes aikonut tarjota meille. 

Katsoimme parhaaksi poistua paikalta, sillä kuplamuovin napsuttelua paremmin stressiin auttaa sen muisteleminen, miten tomaattimurska kauniisti valui pitkin Kirvelin vaaleaa ulkoilupukua. Ehkä ei kannattaisi kulkea avonaisen pizzalaatikon kanssa puolijulkisilla paikoilla. Soo soo Kirveli, me heiluttelemme sormea, toivottavasti ymmäsit siivota aiheuttamasi sotkun.