Photobucket

Kylläpä taas on aika rientänyt pakkasta pakoillessa. Käväisimme uimahallissa, jonne ei kannata ottaa mitään lahjapussikoita mukaan, joten iskimme sitten kuvaan jälkikäteen tarrapaketin numero 12. Sen sisältöä kurkitaan myöhemmin, sillä nyt puhutaan kylpytakeista. Pirjolla on mansikkapainatteisesta vohvelikankaasta tehty takki, jonka hyvä puoli on se, että taiteltuna takki mahtuu aika pieneen tilaan. Purjolla on täplävelourista ommeltu kylpytakki, joka tarvitsee tilakseen aika ison saunakassin, mutta toisaalta imee vettä kuin pesusieni. Molemmat ovat ihan hyviä täällä uimahallissa, mutta kotioloissa olisi kiva, jos takissa olisi lisäksi huppu. Sellaiseen piiloutuneena tuntee itsensä aina salaperäiseksi.

Tähän asti olemme esitelleet pääasiassa vaatteitamme, mutta suosituslahjalistalla olemme edenneet kohtaan "pyyhkeet ja lakanat", joten ajattelimme esitellä hieman omia petivaatteitamme kuvassa tuolla blogin lopussa. Meillä on Hello Kitty -peitteet ja -tyynyliinat sekä brodyyrilakanat, jotka eivät sovi sellaisille, joilla on tapana öisin kiemurrella ja potkiskella. Tällaiset pitsilakanat menevät helposti mykkyrälle jalkopäähän, jos ei nuku siististi paikallaan.

Lakanat ja pyyhkeet ovat tavallisia lahjoja, koska kaikkihan niitä tarvitsevat ja ainahan niille on käyttöä. Ostajan kannattaa kuitenkin olla varovainen, sillä osalle ihmisistä on äärimmäisen tärkeää, että pyyhkeiden väri on täsmälleen oikea. Heille ei voi ostaa edes pyynnöstä punaista pyyhettä, koska sävyjä on satoja, ja sen oikean löytäminen ilman värimallia on mahdotonta. Tieytysti voidaan aina miettiä, onko pyyhkeen väri maailman tärkein asia vai kannattaisiko sittenkin panostaa vaikka pehmeyteen ja imukykyyn tai nopeaan kuivumiseen. Kannattaa silti lahjanantajana olla varovainen, sillä osalle meistä koti ei ole koti, jos siellä liinavaatekaapissa on froteepyyhe, joka ei kuulu joukkoon. Moista väärää lahjaa puidaan sitten työpaikalla ja nettikeskusteluissa itkien sitä, että täydellisesti sisustettuun kotiin on tullut harmaa alue, jonka pelätään valtaavan tyylittömyydessään koko kodin. Jos lipsahtaa sisustuksessa vähäsen, voi lopputulos vuoden kuluttua olla täysi kaaos. Älkää siis ihmetelkö, jos lahjaksi antamanne pyyhe ei milloinkaan näy käytössä, koska se on mahdollisesti jouduttu hautaamaan takapihalle värisävyltään tai materiaaliltaan täysin mahdottomana. Siitä on pakko päästä eroon, koska se muistuttaa koko ajan epätäydellisyydestä. Siitä ei ehkä ole edes lattiarätiksi. Harmi.

Hieman samantapainen lakanatuska on joillakin absoluuttisen värisilmän omistavilla henkilöillä, jotka eivät voi mennä nukkumaan, jos kaikki talouden lakanat eivät ole oikeaa sävyä ja materiaalia tai peräti oikealta valmistajalta. Hyvin syvälle tähän asiaan uppoutuneet puhuvat jopa vuosikertalakanoista eli he tietävät täsmälleen, mikä kuosi tai puuvillasekoite on tiettynä vuonna ollut hankittavissa. He ovat juuri niitä ihmisiä, jotka saadessaan lakanan lahjaksi tarkistavat ensin, kuka sen on valmistanut sen sijaan, että heitä kiinnostaisi se, onko paketissa myös tyynyliina. Lisäksi he kykenevät sanomaan, onko lahja ostettu alennusmyynnistä ihan kuin lakanoissakin olisi jossain parasta ennen -päiväys. He vain tietävät, mokomat lakanafriikit.

Eli kun mietitte lahjaa kumminkaiman tyttären anopille, niin tarkistakaa ensin, onko kohdehenkilö vannoutunut sisustushötkyilijä, joka menettää yöunensa Finlaysonin pyyheliinan takia, koska heillä kotona kaikki on Luhtaa, vai sittenkin sellainen täyspäinen ja normaali tapaus, jonka liinavaatekaapissa siniset ja vihreät pyyhkeet lepäilevät sulassa sovussa. Ensinmainitulle kannattaa antaa lahjakortti, ja tuo toinen vaihtoehto on varsin iloinen, vaikka pyyhkeessä olisi kuviona Muumi. Heitä kiinnostaa enemmän käytännöllisyys kuin se, sointuuko lahja kylpyhuoneessa juuri sillä hetkellä nököttävän shampoopullon väriin. Varsinaiset sisustusfriikit kun joutuvat vaihtamaan liinavaatekaappinsa sisällön heti, kun hiustenhoitotuotesarjassa vaihdetaan pullot uusiksi. Eihän lime pyyhe mitenkään soinnu lilaan pulloon! Ei siis niin mitenkään. 

Photobucket