Photobucket

Tänään ei onneksi ole kerhopäivä, sillä silloin emme saisi kekkaloida näissä tamineissa vaan kynttiläkruunu aseteltaisiin inhokkikerhokaverimme Lärvikki Teräväisen kutreille. Jostain syystä meitä ei ole koskaan valittu kerhossa Lucioiksi, mikä saattaa osin johtua siitä, että meitä on kaksi ja Luciaa perinteisesti vain yksi. Tai toki syynä voi olla se, että yleensä Lucialla pitäisi olla pitkä tukka, meillä tämä hiustenkasvu on vielä hieman haurasta. Se ei kuitenkaan estänyt meitä askartelemasta näitä ainakin omasta mielestämme varsin huikeita hopeakruunuja, joihin salaa nappasimme juhlakoristelulaatikosta kakkukynttilät. Pirjo halusi pinkit ja Pirjo perinteiset valkoiset. Niin hurjiksi emme kuitenkaan heittäytyneet, että olisimme ihan sytyttäneet näihin lepattavaiset liekit, sillä se olisi ollut hyvin vaarallista. Meidän mielestämme olemme näinkin aivan ihania, ja tuomme valon hämärimpäänkin nurkaan pelkällä läsnäolollamme.

Lucian päivää juhlitaan perinteisesti 13. joulukuuta, joka vuosi samana päivänä, olipa se arki tai pyhä. Monissa kouluissa ja päiväkodeissa valitaan Lucia-neito, joka saa kunnian pukeutua valkoiseen pukuun, kynttiläkruunuun ja punaiseen vyöhön. Meistä punainen vyö on tylsä, joten vaihdoimme sen hopeakimalteiseen tähtinauhaan. Aika kiva vai mitä? Ulkona on hurjan kylmä, joten päätimme jättää sen kulkueenkin väliin, vaikka pihan kaksi kulkukissaa olisivat varmasti liittyneet matkaamme, jos olisimme niitä ihan vähän houkutelleet.

Meidän mielestämme tämä päivä kuuluu joulukuun parhaisiin (joulua lukuunottamatta), sillä muinaisen perinteen mukaan tähän päivään liittyy monia työkieltoja. Ei saa leipoa, ei saa kehrätä eikä siivota. Se sopii meille erinomaisesti. Laiska on se emäntä, joka ei tähän mennessä ole saanut joulun valmisteluja mallilleen. Nyt pitäisi olla sika tiinussa lahdattuna, lantut ja porkkanat kellarissa valmiina osallistumaan laatikoitumiseen ja maustekakut tuoksumassa ruokakomerossa. Tiedoksi uteliaille: meillä ei ole. Tosin eipä meillä tehdä puuroakaan itse kasvatetusta riisistä, joten emme kaikesta päätellen ole aitoja jouluihmisiä.

Tänään on joka tapauksessa valon juhla keskellä synkintä ja pimeintä talvea. Synkkyyttä ja pimeyttä lisää se, että Helsingissä on kuulemma vallan hurjasti lunta, joka estää ihmisiä liikkumasta paikasta toiseen. Ajatella: siellä asuu yli 500 000 helsinkiläistä, jotka melkein kaikki odottavat, että joku toinen tulee, ja luo lumet pois! Menisivät nyt sinne kävelykaduilleen nauttimaan kaupungista, jossa autoista ei ole jalankulkijoille haittaa. Tosin hankien keskellä ei välttämättä ole helppoa kipitellä pikkukengissä.