Photobucket

Eipä ole pitkäkään aikaa siitä, kun annoimme ohjeita joulun herkkukorin kokoamiseen. Tänään sitten pilkka osui omaan nilkkaan ja kirves putosi kaivoon, noin niin kuin sananlaskumaisesti, eli meille ilmestyi herkkukori, joka oli aika tismalleen ohjeittemme mukaan täytetty. Ei mitään riisiä ja sinappia vaan keksejä, pähkinöitä ja muuta naposteltavaa. Ihan pohjia myöten tätä tosin ei ole tongittu, vaikka Purjo kohtalaisen riehaantuneena pyrkiikin sellofaanin sisään. Olemme kuitenkin varsin otettuja siitä, että meille ymmärrettiin hankkia kori, jossa on syötävää juuri meille eikä esimerkiksi kissoille.

Asuvalintamme on kohtalaisen jouluinen eli Purjolla on oikein yksinkertainen punainen haalari, jossa ei ole yhtään mitään metkua. Se voisi olla kätevä myös aattona vaikka pitsiesiliinan alla. Pirjolla on röyhelöhihainen liivihame tai essu, ihan miten tätä nyt halutaan nimittää, ja sen alla punainen pusero. Näissä asuissa me katsoimme aamulla ihan kaikki lastenohjelmat ja mietimme, miten sitä aattona oikein ehtii muuta tekemään kuin televisiota tuijottamaan, niin monelta kanavalta tulee pukinodotusohjelmaa. Paitsi että sitä joulupukin suoraa linjaa me emme katsele, television pukilla on ihan liian nuori ääni ja ainakin viime vuonna se oli selkeästi anorektista eli laihanpuoleista mallia. Huono, emme välitä sitten niin ollenkaan moisesta.

Meillä on orastava jouluflunssa. Se on juuri sitä laatua, jolla on tapana iskeä siinä vaiheessa, kun kerho loppuu ja juhlat on juhlittu ja olisi aikaa valmistautua tulevaan jouluaattoon tai lomaan ylipäätään. Tietysti silloin alkaa korvia kutittaa ja kurkku muuttuu karheaksi, yskäkin vaivaa ja pää on hiukan kipeä. Harmittaa, koska olimme suunnitelleet niin paljon lystiä tekemistä juuri tälle viikonlopulle, ja nyt iltapäivä on mennyt potiessa. Hetkittäin vähän pelottaa, että entä jos tämä onkin ihan oikea influenssa eikä vain sellainen pikkuruinen muka-flunssa, jollainen monelle tulee, kun vihdoinkin on aikaa sairastaa. Meillä nyt ei oikein sitä aikaa olisi, tässä on vielä ennen joulua sen seitsemäntoista juttua tekemättä.

Joulukorin myötä olemme virittäytyneet tunnelmaan muutenkin, ja laskeneet tähänastiset joulukortit. Itella selkeästi jemmailee melkoista korttikasaa jossain, koska tähän mennessä olemme saaneet vaivaiset viisi (5) korttia, ja niistäkin kaksi oli tarkoitettu ihan toiseen osoitteeseen. Ehkä postilaitoksen kannattaisi panostaa lukutaitoisiin jouluapulaisiin. Jos me armollisesti tungemme hyvissä ajoin kasan kortteja punaiseen joulukuoreen toimitettavaksi edelleen, luulisi Itellan sen verran vaivautuvan, että jakaa ne kortit edelleen oikeisiin osoitteisiin samantien eikä vasta joskus ensi viikolla. Postinjakaja käy meidän laatikollamme kaikkina arkipäivinä eikä ainoastaan parillisina, joten uskomme, että hän ihan mielellään pudottaisi mainospostin ja aikakauslehtien mukana muutaman kortin päivittäin eikä kaikkia kumilangalla niputettuna vasta perjantaina. Olisi mukavaa saada jouluposti esille keittiön ison uunin kupeeseen tunnelmaa tuomaan. Nyt jouduimme ripustamaan siihen Robin Hoodin, Kodin Terran ja Sportian mainoksia, kun niitä kortteja haudotaan jossain postikasan alimmissa kerroksissa.