Photobucket

Tartsu ei taaskaan huomannut kutsua meitä Linnaan juhlimaan kanssaan, hassu juttu. Tai ehkä meille kävi niin kuin todella monelle suomalaiselle eli Itella suuressa viisaudessaan kadotti kutsumme ja saamme sen joulukorttien kanssa samaan kuoreen niputettuna muutaman viikon kuluttua. Postiahan ei liene tarkoitus ihan joka viikko jokaiseen laatikkoon käydä viemässä, kyllä se kerran kahdessa viikossa on ihan riittävän tiheä tahti.

Emme anna asian häiritä, vaan esittelemme asumme kuin muotikoordinaattori sen suorassa lähetyksessä tekisi eli ovella ovat juuri nyt Suomen ainoan 43 cm mittaisille tarkoitun muotiblogin pitäjät Pirjo ja Purjo. Heidän asunsa ovat olleet illan varjelluimpia salaisuuksia, edes Wikileaks ei ole kyennyt hiiskumaa niistä sanaakaan ennen tätä H-hetkeä. Lukuisat kuuluisat suunnittelijat olisivat ilomielin olleet mukana asujen valmistuksessa, mutta Pirjo ja Purjo luottavat tiukasti omaan tyylitajuunsa ja omien vahvuuksiensa tunnustamiseen. Se oli tiedossa jo etukäteen, että yhtäkään edes samantapaista asua ei näissä juhlissa tule vastaan.

Pirjolla on äärimmäisen tyylikäs ja samalla nuorekkaan loistelias violetti asu, jonka helmaa kiertää kullanvärinen laskosnauha. Samaa nyt niin ajakohtaista kultaväriä löytyy myös edustan painatuksista ja kaulaa kiertävästä kapeasta nauhasta. Helma on runsas ja keinahtelee hauskasti jokaisella askeleella. Näin näyttävä puku vie paljon tilaa, mutta tulee varmasti olemaan yksi illan kuvatuimpia kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pienet pussihihat sopivat täydellisesti tyttömäiseen tyyliin.

Purjo on valinnut astetta vaativamman värin eli vihreän. Tätä sävyä näkee Linnassa kovin harvoin, ja vaatiikin melkoista rohkeutta ja tyylitajua sonnustautua tähän asuun, jossa samettia ja taftia on yhdistelty melko ennakkoluulottomasti. Helmassa on tyllinauha, jossa olemme näkevinämme pieniä kultahippuja, ja asun hihat ovat samaa eteerisenutuista tylliä kuin helmanauha. Mekkoa jäntevöittää helmaa ommeltu kultanauha, joka miellyttävällä tavalla toistaa kaula-aukon somistenauhan väriä.

Nyt me asettaudumme television ääreen arvostelemaan muiden pukuja. Tartsulla ainakin näyttää olevan vanha asu, meillä on selkeä muistikuva, että samanlaiset pitsihihat on nähty joskus vuonna kuokka ja peruna.

Hyvää itsenäisyyspäivää meille kaikille!