Photobucket

Taas olemme askeleen lähempänä joulua. Eilen ei annettu lahjavinkkejä, mutta tänään olemme taas riehakkaine ideoinemme pakettien keskipisteessä. Muuten, eilen myös pääministeri Kiviniemi oli valinnut vihreän juhlapuvun aivan Purjon tapaan. Ehkä olemme tavoittaneet sellaisen heikon signaalin, josta tulevaisuudentutkijat unelmoivat. Muotiblogistina täytyy koko ajan pysytellä siellä eturintamassa sävyjen ja materiaalien suhteen. Eilen siinä onnistuimme.

Kuvassa esittelemme Hello Kitty -kokonaisuutta, johon kuuluu erilaisia violetteja ja pinkkejä vaatekappaleita. Pirjolla on ruutumekko ja Purjolla samasta kankaasta pusero. Molemmille on aplikoitu edustaan kissakuvio sävy sävyyn resorien kanssa. Mitään lahjakassia ei kuvaan tullut, sillä tänään kerromme aineettomista lahjaideoista, siis sellaisista, joita ei oikein voi laittaa pakettiin.

Tartsun linnanjuhlien teemana oli kestävä kehitys, ja mikä olisi kestävämpää kuin kierrätyslahja. Kuulimme viikonloppuna hauskasta pikkujoulutavasta. Siinä jokainen tuo pikkupakettina jotain lahjaksi saamaansa tarpeetonta, jonka kuitenkin epäilee olevan tarpeen jollekin toiselle. Me voisimme viedä sinne ainakin pilkkijöiden käyttämän sohjokauhan, kukkapurkkien suojuksia, omituisen ikkunakoristeen ja hedelmäveitsisarjan. Toinen yhtä hilpeä tapa on antaa edellisenä jouluna saatuja lahjoja eteenpäin seuraavana jouluna. Silloin pitää muistaa tarkistaa, ettei epähuomiossa kanna lahjaa takaisin sille, jolta se vuosi sitten sai. On kuulemma olemassa sukuja, joissa näin toimien noin kymmenen vuoden välein sama karmea kukkamaljakko päätyy alkuperäiselle ostajalleen.

Jossain vaiheessa oli muotia antaa lahjaksi työtehtäviä eli juhlallisella talkoosetelillä vakuutettiin, että ollaan tulossa lahjansaajan luokse pesemään ikkunoita tai haravoimaan pihaa. Jostain syystä näitä lahjoja antoivat ne, jotka joka tapauksessa olisivat tulleet tekemään ne samat työt. No, säästyi ainakin rahaa, kun ei ostettu turhia tavaroita ja moni sai hyvän mielen. Me emme ole koskaan sortuneet moiseen, koska olemme tehneet valinnan, että emme anna lahjoja vaan olemme tällä vastaanottopuolella.