Photobucket

Tänään tarvitaan isoa lahjakassia, koska lahjaideamme on iso, suorastaan erityisen runsas. Mutta ennen kuin pääsemme siihen asti, katsokaa tarkasti Purjon puseroa: siinäpä on kimalteinen Hello Kitty -silityskuvio! Kuva on harmillisen epätarkka, mutta uskallamme väittää, että olemme Suomen ainoat baby born nuket, joilla on tällainen bilehilepaita. Pirjo päätti olla astetta maanläheisempi ja laittoi päälle 101 dalmatialaista -paidan.

Päivän lahjavihje on tarkoitettu nimenomaan ja erityisesti niille, jotka eivät halua lahjoja, mutta joille pitäisi jotain antaa. Tällaiset lahjansaajat ovat yleensä niitä, jotka jopa loukkaantuvat, jos saavat kaikenlaista turhaa kaapintäytettä tai jotain muuten sopimatonta kuten vääränmerkkistä kahvia tai froteepyyhkeitä, joiden sävy ei soinnu kynsiharjan väreihin. Juuri heille on tarkoitettu kokonainen säkillinen wc-paperia!

Luitte aivan oikein. Säkillinen wc paperia on suunnilleen 40 rullaa. Innokas paketoija voi vaikka laittaa niistä jokaisen erikseen iloiseen joulupaperiin tai vaihtoehtoisesti tehdä yhden oikein ison paketin, josta lahjansaaja varmasti ilahtuu vallan sanattomaksi. Tässä lahjassa kannattaa panostaa laatuun eikä hankkia sitä kaikkein halvinta ja ohuinta pehmopaperia, jota esimerkiksi valtion virastoissa on tapana yleisökäymälöissä tarjota pyyhkimiseen. Suosittelemme ostamaan sellaisia kahden tai neljän wc-paperirullan pakkauksia kokeilukäyttöön ennen kuin tekee lopullisen lahjavalinnan, sillä valitettavasti pehmopapereissa on eroja. Ostopäätöksessä on otettava huomioon niin repäisylujuus, pehmeys kuin paksuuskin. Eikä sekään ihan mitätön juttu ole, mitä kokoa on rullasta irrotettava palanen. Suosittelemme käyttämään ankaraa harkintaa!

Toisaalta tässä lahjassa panostetaan nimenomaan määrään eikä täydelliseen laatuun. Emme siten suosittele hankkimaan yhtä ainoaa rullaa kukallista, raidallista tai muulla painokuviolla somistettua paperia, koska luultavasti lahjansaaja ei oikein olisi varma, onko se tarkoitettu somisteeksi vai arkikäyttöön. Mielellään lahjaksi tarkoitettua wc-paperia ostetaan kokonainen säkillinen tai pikkuruisten rahavarojen tilanteessa ainakin vähintään kuusi rullaa, jotta lahjansaaja voi mahdollisimman pitkään nauttia lahjastaan.

Lisäiloksi voi keksiä lahjalleen muutakin kuin sitä perinteisintä loppukäyttöä. Tunnetusti wc-paperi on oivaisaa nenäliinana tai talouspaperin korvikkeena, siitä voi taitella napakan putkilon varpaiden väliin estämään vastalakattuja kynsiä sotkemaan toisiaan tai siitä voi taitella pipon sisään korvien ympärille lisäeristettä pakkaspäivinä. Wc-paperia voi käyttää imupaperina, siitä voi leikata lumitähtiä ikkunankoristeeksi tai taivutella koristerusetteja. Kokonaisia rullia voi käyttää vaikka pehmusteena tai niillä voi vuorata laatikon, jossa kuljetetaan arvokkaita, särkyviä laseja. Käyttömahdollisuuksia on juuri niin paljon kuin oma mielikuvitus myöten antaa.

Joten jos tiedätte jonkun, joka on liian aikuinen haluamaan lahjaksi palapelejä tai sarjakuvia, ja samalla hirmuisen nirppanokka lahjojen laadun suhteen,  niin silloin yksi erittäin suositeltava paketti sisältää säkillisen paperia. Käytännöllistä, tarpeellista ja mikä parasta - se ei jää kaappeihin lojumaan.

Photobucket