Photobucket

Joten meillä ei käy edes mielessä, että hypähtäisimme jääpalasten sekaan uimaan vain siksi, että jotkut väittävät sen olevan terveellistä ja hyväksi ihan kaikelle päästä varpaisiin. Uskomme vahvasti, että jos nuket tai ihmiset olisi luotu avantouimaan, olisi uimahalleissa vahva jääpeite ja lastenaltaissa voisi käydä iltaisin pilkillä.

Me olemme taas käväisseet lämpimässä, mukavassa ja ehdottoman jäättömässä uimahallissa, ja tällä kertaa meillä oli varsin mukavaa seuraa eli pyyhkeellinen koiria. Tässä piti olla 101 dalmatialaista, mutta vaikka miten laskemme, ei niitä löydy kuin neljä. Uskoaksemme tässä olisi reklamaation paikka, koska meistä 101 tassunjälkeä ei korvaa samaa määrää koiria.

Uimahallissa sisällä ei saa olla koiria, mikä on pelkästään reilua. Me emme varsinaisesti pelkää hauvaeläimiä, mutta meistä koira väärässä paikassa ei ole hyvä juttu. Vääriä paikkoja ovat esimerkiksi meidän kotimme ja kotipihamme sekä kaupat, jätskibaarit ja uimahalli. Emmekä me linja-autossakaan ilahdu, jos joku sinne tunkeutuu koiransa kanssa, ja sitten antaa sen koiran makailla käytävällä estämässä muilta liikkumisen. Kaikilla kun ei ole pitkiä koipia, joilla loikkia koiranunta nukkuvan eläimen yli.

Mitä enemmän asiaa ajattelemme, sitä koiravihamielisempiä huomaamme olevamme. Emme ilahdu siitä, että vieras koira heittäytyy tuttavalliseksi ja loikkaa kohti tavoitteenaan asettaa käpälänsä olkapäillemme. Aivan yhtä vähän riemua tunnemme siitä, että omistajansa hallinnassa eli piiiiiitkässä hihnassa oleva, täysin omillaan kipittävä koira hölkkää päällemme ollessamme iltakävelyllä. Jokainen omistaja väittää, että juuri hänen koiransa ei pure, ja tismalleen yhtä varmasti jokainen koira puree, jos sattuu sillä päällä olemaan. Niin muuten puremme mekin, takaisin. Murr.

Koirat ovat vähän kuin lapset eli laumassa ne villiintyvät. Yksi koira vielä jotenkin menettelee, joskus kaksikin, mutta sitä enemmän on ehdottomasti liikaa. Jossain ulkomailla on varsinaisia villikoiralaumoja, jotka pelottelevat turisteja. Alkuasukkaat osaavat kulkea keppi kädessä ja huitoa villikoiria miettimättä lainkaan, mitä eläinsuojeluviranomaiset asiasta sanovat. Jos pitää valita meidän henkemme menetys tai mojova osuma koiraan, niin ehdottomasti pidämme kiinni hengestämme ja opettelemme käyttämään keppiä sekä kävelyn tukena että koirien kaukana pitämiseen. Lapsilaumoja ei onneksi tarvitse aseilla pelotella, niihin pätee kaikuva ja yllättävä karjaisu.