Photobucket

Vanhaan hyvään aikaan esiliinaa pidettiin muiden vaatteiden suojana. Oli oma esiliinansa arkeen, pihatöihin, pyhäkäyttöön ja juhliin. Mitä enemmän hörhelöitä, sitä juhlavammalta näyttää, joten meillä on nyt sitten juuri meille sopivat röyhelöhihaessut. Nykyisin nämä eivät enää ole suojavaate vaan liivihameen yksi muoto. Pirjon punaiseen essuun on eteen aplikoitu Hello Kitty, joka kuvassa tuntuu kurkiselevan korin sangan takaa. Purjolla on hempeä kukkakuvioinen vihreä essu, jossa on hentoa sydänpitsiä helmassa ja hiharöyhelöissä.

Korissa me olemme siksi, että täällä tulee näissä vaatteissa heti vähän punahilkkamainen olo. Uskomme vahvasti, että jos Punahilkka olisi aikoinaan eväiden lisäksi pakannut kantamuksiinsa myös meidät, ei paha ja ilkeä susi olisi ikinä päätynyt napostelemaan isoäitiä välipalakseen. Me olisimme sanoneet Punahilkalle, että nyt ei ole mitään aikaa keräillä kukkia kedolta, sillä meillä on vaativana tehtävänä toimia kunnallisen ateriapalvelun korvikkeena, ja toimittaa styrox-laatikollinen keskuskeittiössä valmistettua standardimakuista mössöä kotipalvelusopimuksen mukaisesti.

Olisi siinä ollut Punahilkalla perillä ihmettelemistä, kun olisimme vedonneet laatu- ja tulostavoitteisiin sekä muistuttaneet, että asiakkaan ja palvelutarjoajan väliseen sopimukseen ei kuulu siivouspalvelu eikä oikeastaan edes rupatteluakaan. Pois siis kädestä luuta ja luuttu, ei mitään istumista pöydän ääreen lounasseuraksi, seuraava isoäiti odotti jo omaa annostaan malttamattomana. Näin tämä isoäiti olisi saanut ruokansa ajallaan, me olisimme poistuneet seuraavaan kohteeseen ja iso paha susi olisi jäänyt isoäidin oven taakse, koska tämä ei kuitenkaan olisi muistanut alaoven juuri vaihdettua turvakoodia.

Pari tuntia meidän käyntimme jälkeen olisi Siivouspalvelu Tuhkimosta tullut reipas siistijä, joka olisi neljässä ja puolessa minuutissa tehnyt ne työt, jotka hänelle kyseisessä kohteessa kuuluivat. Koska kyseessä on siistiminen, saa isoäiti turhaan ehdotella ikkunan pesemistä tai mattojen viemistä ulos tuulettumaan. Työ on tiukasti aikataulutettua, joten isoäiti joutuu valinnan eteen: haluaako hän puhtaat hanat vai sittenkin kaksi minuuttia raittiin ilman hengittämistä parvekkeen ovenraosta. Kolme turvalukkoa ja yksi haka pitävät huolen siitä, ettei hän yksinään lähde naapureiden kauhuksi parvekkeelle käpsehtimään ja huutelemaan ohikulkeville seitsemälle huoltoyhtiön kääpiölle kaikenlaisia ohjeita lumenluontiin.

Illemmalla isoäidille varmaan soittaisi uljas prinssi, joka onnittelisi siitä, että isoäitiä oli onnistanut arvonnassa: hän oli voittanut puolen vuoden Tekniikan maailma -lehdet aivan ilmaiseksi. Ja mikä ihmeellisintä, vielä tähän päälle kolmen kuukauden lehdet äärettömän edulliseen tarjoushintaan. Niin että eikö laittettaisi koko paketti tulemaan. Koska uljas prinssi olisi erityisen hövelillä tuulella, tarjoaisi hän isoäidille vielä lisäksi kokoontaitettavan kärpäslätkän sekä kuulakärkikynän. Eihän moista tarjousta voisi vastustaa, ja niin isoäiti lisäisi postinjakajan taakkaa tilaamalla noin kolmannenkymmenennen aikakauslehtensä. Niitä varten tämä kuvassa oleva kori olisi muuten aivan omiaan, kunhan me ensin hypähtäisimme täältä pois.