Photobucket

Tänään on vielä talvi, mutta me päätimme leikkiä kesää. Etsimme aurinkoisimmat ja kaikkein keltaisimmat vaatteet ja päätimme, että nyt ei ole pakkasesta tietoakaan. Pirjo löysi kesävaatekaapista raitapaidan ja leveähelmaisen unikkohameen. Ihan muistutuksena: tänä keväänä kirkkaat värit ovat ehdottomasti muotia, joten kannattaa siellä omankin kesävaatekaapin tienoilla (kai teillä on sellainen) jo hieman varautua tulevaan. Purjo löysi ensin keltaiset housut ja valitsi niiden pariksi todella pitkään sopivaa puseroa. Lopulta hän päätyi tähän, jossa on hieman omenanvihreää lisänä. Niin, uskokaa tai älkää, tämä kirvoista muistuttava väri tulee taas. Se ei sovi kenellekään, mutta silti kaupasta tämänkin sävyiset asusteet koteihin kannetaan.

Syynä aurikoisuuteen ovat matkamessut. Me emme aio mennä sinne kauas Helsinkiin kaikenmaailman ruuhkiin, mutta olemme ahkerasti kuunnelleet radiota. Höristelipä kohti mitä radioasemaa tahansa, on kaikkialla tarjolla matka-arvontoja ja -kisoja ja vaikka mitä ilmaista. Pitää vain käydä netissä tai mennä passin kanssa jollekin osastolle täyttämään kuponkia tai vähintään soittaa ja vastata muutamaan täydellisen typerään kysymykseen. Niin ja sitten pitää lisäksi olla valmiina lähtöön seuraavana päivänä. Kenellä on mahdollisuus lähteä reissuun huomenna klo 4.00? Kysymme vain, mutta emme vastaa. Saatte itse miettiä, kuka kuuluu näiden palkintojen kohderyhmään. Emme ainakaan me.

Sen sijaan me olisimme lotonneet, jos se olisi ollut mahdollista. Veikkauspisteen rouva sanoi kohteliaasti, että siihen puuhaan pitäisi olla 18 vuotta täyttänyt eikä meistä kumpikaan näytä niin iäkkäältä. Harmi. Meillä olisi kyllä ollut käyttöä muutamalle miljoonalle. Olisimme tehneet yhdestä kamarista kesähuoneen, jonka lattialle olisi kannettu ämpärikaupalla hiekkaa, kattoon ripustettu sellainen pikkukanoille tarkoitettu lämpölamppu ja yhteen nurkkaan rakennettu järvi. Meille olisi riittänyt sellainen pienempikin järvi, paljun kokoinen. Toiseen nurkkaan olisi tullut jäätelökioski. Seinille olisi maalattu suvikuvia ja siellä me olisimme leikkineet kesää koko rahalla. Nyt täytyy tyytyä hitaaseen energiansäästölamppuun ja kylpyhuoneen vesiämpäriin.

     

Me olemme saaneet tunnustusta. Jos olemme ihan tarkkoja, niin tunnustus tupsahti aika monta päivää sitten, mutta vasta nyt olemme niin iloisella päällä, että muistamme siitä kiittää Maijaa. Meidän pitäisi nyt kertoa itsestämme 7 tuntematonta faktaa ja jatkaa tunnustusta kamalaan monelle blogille. Mepä heittäydymme toisinajattelijoiksi emmekä jaa sitten niin yhtään mitään emmekä tee yhtäkään tunnustusta. Sen sijaan me olemme kovasti ilahtuneita ja kiitollisia ja hykertelemme mielihyvästä. Ilmassa on täpinöintijuhlan tuntua.