Photobucket

Sarjassamme hieman noloja tunnustuksia myönnämme nyt, että olemme armottomia Pasila-faneja. Emme tarkoita sitä betonista kaupunginosaa Helsingissä vaan samannimistä piirrossarjaa, jossa seikkailee ehdoton suosikkimme Kyösti Pöysti, tuo kaikkien aikojen tuttisankari.

Niinpä olemme tänäänkin viettäneet vallan mainion puolituntisen sujuvan sanailun ja yllättävien juonenkäänteiden ääressä. Kieltämättä moinen verbaalivasarointi hieman latistaa omaa jutusteluamme, koska emme tule milloinkaan yltämään samalle tasolle Rauno Routalemmen ja kumppaniensa kanssa. Mutta ei se mitään, maanantaisin saamme valvoa myöhään ja kikattaa Pasilalle täydestä sydämestä. Emme kerro, mitä siellä tapahtui, menkää itse YLE-Areenalta katsomaan. Näin meidän kesken, kyllä yksi jakso Pasilaa päihittää koska tahansa arkiaamujen opettavaiset näin-tehdään-vessapaperirullasta-lysti-kynäteline -herkistelyt tai vuodelta kirves ja kivi periytyneet muovailuvaha-animaatiot.

Televisiota katsomme illalla yöpuvussa tyynykasan keskeltä, mutta kuvassa on päiväinen after ski -asustomme (after ski = hiihdon jälkeen, suomentajan huomautus), jota tosin käytettiin ihan ilman mitään ennakkohiihtoja. Nämä ovat siis niin siistit, että voisimme lähteä kuikuilemaan ihmisten ilmoille ja toisaalta samalla niin rentoja, että näissä voi röhnöttää sohvalla perunoimassa. Sitähän sohvaperunat tekevät. Pirjolla on vihreä neuletakki, jossa on valkoisia raitoja ja valkoiset napit sekä lisäksi hempeät haaleanvihreät tiukkikset. Purjolla on hauskasta nyppylangasta neulottu jakku ja siihen sointuvat collegehousut. Myyjä väitti vakavissaan, että tämä efektilanka on oikeasti sukkalankaa, mutta kuka kumma haluaa valmiiksi nypylliset sukat? Meistä jo pieni kivi kengässä haittaa kävelyä saati sitten kokonainen nyppyrivistö.

Huomatkaa, että meillä on sämpylät eli feikkiuggit jalassa. Nämä ovat kyllä ehdottomasti rumimmat mahdolliset jalkineet, joita milloinkaan on keksitty kenellekään myydä. Kuvassa olemme zumbaamassa ihan omaksi iloksemme, kannattaa panna merkille riehakkaat käsien heilautukset.