Photobucket

Ihmiselle ja mikä ettei myös nukelle tekee erittäin hyvää laajentaa reviiriään ns. mukavuusalueen ulkopuolelle. Mukavuusalue on se osa elämää, jossa on kiva olla eli meillä tällaisia paikkoja ovat kaikki huvipuistot, ompelu- ja leikkihuone ja etenkin kesällä trampoliini. Esimerkiksi keittiö on aika kaukana luontaisesta mukavuusalueestamme, joten tänään varovaisesti kokeilimme hakeutumista siihen suuntaan.

Hella ja uuni vaikuttavat ainakin toistaiseksi liian vaarallisilta, joten päätimme alustavasti paneutua vauvoille tarkoitettujen hedelmämössöjen sisäiseen olemukseen. Vauvojen lisäksi niitä syövät ainakin teinit, urheilijat ja laihduttajat. Tölkki on pieni, helppo pitää mukana, sisältö ei pilaannu lämmössä eikä pienessä pakkasessa ja herkku on aina käyttövalmis. Lisäksi kannen avaamisesta kuuluu herkullinen PLOP, mikä kertoo ilmatiiviydestä ja valitettavasti saa muutkin hakeutumaan herkkuhötön äärelle. Harmiksemme vauvat eivät näytä pitävän suklaasta, koska suklaanmakuista hedelmämössöä ei ole missään tarjolla. Olemme etsineet niin vauvanruokahyllyt kuin kaikki muutkin osastot, josta sitä voisi löytää. Turhaan. Tässä olisi kuulkaa kaikenmaailman kauppiaat sellainen markkinarako tai peräti rotko, joka akuutisti kaipaa apua eli muutamaa puskutraktorikuormallista suklaasosetta somasti ja ehdottomasti plop-ilmatiiviisti pakattuna.

Tänään tutustumme oikein suurella hartaudella sosepurkin sisältöön, sillä uskoaksemme juuri siten meistä on tulossa oikeita keittiöhengettäriä. Reseptiä ei nyt tarvita, sillä kaikki tarpeellinen tieto löytyy tölkkiä kiertävästä paperinauhasta. Ihmeeksemme tieto hedelmämössön aineosista on printattu niin minikokoisella fontilla, että tarvitaan oikein pieni ja tarkkasilmäinen lukija, jotta saa tekstistä selvää. Nenä ei saa olla tiellä ja suurennuslasista on apua. Ehkä se teksti on oikein pientä, jotta kukaan ei saisi siitä selvää?

Otimme esimerkiksi yhden täysin satunnaisen tölkin, jonka sisällöstä suurin osa on banaani- ja päärynäsosetta sekä viinirypälemehua. Lisäksi mössöstä löytyi päärynäsosetta, appelsiini- ja ananasmehua, C-vitamiiniksi naamioitunutta askorbiinihappoa sekä tapiokatärkkelystä. Täytyy myöntää, että tapioka on meille ihan tuntematon suuruus (vai pitäisikö lystikkäästi kirjoittaa, että suurus). Pienen nettitutkimusmatkan ansiosta tiedämme nyt, että tapioka on tärkkelystä eli sen ansiosta nuo kaikki äsken luetellut mehut asettuvat tömäkkään hyytelömäiseen muotoon nesteen sijaan. Meitä (ja vauvoja) on huijattu: mössö onkin oikeastaan mehunlitkua. Tärkkelyksen pohjana on brasilialainen juurikasvi, joka voi ihan itsekseen muodostaa myrkyllistä sinihappoa. Jaha, vai sellaisia ruokia sitä vauvoille syötetään! Meidän mielestämme taskukokoisille tarjottava hedelmämössö sai aivan uudenlaisen säväyksen.

Keittiöesiliinojen sijaan olemme pukeutuneet muuten vain aiheeseen sopivasti vauvahaalareihin. Pirjo tosin halusi lisäksi liivihameen, koska siihen on aplikoitu samantapainen Mansikka Marja -kuvio kuin Purjon retrohtavaan joustofroteehaalariin. Näissä varpaatkin pysyvät lämpiminä.