Photobucket

Me täällä taas! Ihan tiedoksenne: ulkona on aika märkää, joten näissä fleecehaalareissa ei kannattanut mennä edes kuvausta varten ulos. Tai jos tarkennamme, niin konditionaalisesti sanottuna "ei olisi kannattanut". Kokeilimme pienimuotoisesti, ja jos tarkasti katsotte, niin Pirjon vasemman jalan lahje on vähän kostea. Näitä haalareita meillä on vino pino, ja tällä kertaa punaisin ja violetein tehostevärein somistettuna. Pirjon haalarihupun resori on aika lailla silmiensä värinen.

Kongi tuossa välissä on sellainen oikein perinteinen tulkaa-nyt-jo-viimeinkin-sieltä-kahville -merkkikello, jota paukauttamalla saa aikaan kaikki mahdolliset hirsiseinät lävistävän äänen. Kovakorvaisinkin kuulee tämän kuminan, vaikka miten olisi päiväunilla. Huomisesta alkaen ne päiväunet saa unohtaa, sillä repaleisten viikkojen jälkeen on vuorossa monen kuukauden vallan juhlapyhätön jakso. Jo nyt meitä vähän rasittaa ajatus siitä, että leppoisille pyhäpäiville täytyy sanoa hyvästi.

Joulun päättymisen kunniaksi on ompelijamme hiljalleen kerännyt vanhat luunsa työhuoneensa puolelle ja siivonnut kaapit. Tuolla blogin alalaidassa on kuva yhdestä kangaskaapistamme. Kertokaa mielessänne materiaalimäärä kahdeksalla, niin saatte suunnilleen tietää, paljonko meillä on varastoituna trikoota, puuvillaa ja muuta mukavaa. Ehkä nyt ymmärrätte, miksi olemme totaalisessa kankaidenostokiellossa. Jos jatkamme vielä muutaman kassillisen verran, päädymme siihen Himohamstraajat -ohjelmaan, jossa siivouspartion toimiessa onnettomat keräilijät haikailevat jokaisen vanhan bussilipun perään estäen niiden joutumisen roskikseen. Me varmaan roikkuisimme kaikissa ruskeanhailakoissa nailonkankaissa, jotka nyt on tungettu kaappien perälle piiloon. Mutta ehkä jonain päivänä juuri niitä tarvitaan, ja silloin ne kaivetaan esille ja me voimme sanoa, että ähäkutti, tarpeeseenpa hankittu.

Toisessa kuvassa on ämpärillinen pitsiä. Näitte ja luitte aivan oikein. Sanko on varsin kätevä paikka säilytellä koristenauhoja, sillä ne ovat näppärästi saatavilla ja koko komeuden voi kannella peittää pölyltä suojaan. Ompeluhuoneesta pöllähtää muihin huoneisiin uskomaton määrä tomua, joten on aivan paikallaan varjella huoneen sisältöä tukehtumasta harmaisiin haituviin. Ja jos pitsiämpäri on syksyllä tyhjä, voi siihen kerätä omenoita. Toistaiseksi tätä ei ole tapahtunut, mutta noin niin kuin teoriassa näin voisi toimia.

Lisäksi meillä on yksi työkalupakki täynnä erilaisia värikkäitä nauhoja, CD-levykotelollinen satiinisia vinokaitaleita ja kaksi eväsrasiaa täynnä vetoketjuja puhumattakaan kakkulaatikoista, joissa on satiiniruusuja, paljetteja ja muinaisista hääpuvuista ratkottuja kangaskukkia. Jostain syystä me emme ole omaksuneet perinteistä ajatusmallia siitä, että ompelutarvikkeita säilytetään ompelurasioissa. Elämä on paljon jännittävämpää, kun asioilla ja astioilla on monta käyttötarkoitusta. 

Photobucket