Photobucket

Pienestä sitä voi nukke ilahtua kuten nyt kukallisista sukkahousuista. Kuten huomaatte, aina ei ilonaiheen tarvitse olla suuri ja kallis ja ulkomailta tilattu, sillä joskus riittää pienikin juttu. Tänä keväänä on ehdottomasti oltava kukkaa kaikkialla ja nimenomaan myös sukkahousuissa, mutta oletteko nähneet kaupassa kukkasukkiksia kokoa 43 (cm)? Ette. Emme mekään. Silti voitte uskoa silmiänne, sillä juuri sellaiset ja oikein heleät on nyt hankittu.

Kaapista löytyi kangas, joka oli jo vetäytymässä hyvinansaituille eläkepäiville eli päätymässä matonkuteeksi. Siitä oli tehty muutama uimapuku ja pari paitaa, mutta loppu lojui odottamassa kuningasideaa. Vanhan sanonnan mukaan "aika tavaran kaupitsee" ja niin kävi nytkin. Me saimme riemunkirjavat sukkahousut, joissa kukkaraidat saumojen kohdalla osuvat tismalleen kohdalleen (kiitos olkoon Pfaffin ja erityisesti kiinteän kaksoissyötön, jonka ansiosta ommeltaessa ylempi ja alempi kangas sujahtavat neulan alle samaan tahtiin). Kuvaan me emme huolineet mitään mekkoja, koska silloinhan ei koko ihanuus näkyisi kunnolla.

Kaikille säästäväisille sukkahousuista innostuneille vinkkaamme täysin tapojemme vastaisesti kierrätysohjeen eli joskan blogin vuodelta 2009. Siellä on varsin mainio ohje siitä, miten sukista saa nukelle uuden vaatekappaleen  vähällä vaivalla. Erittäin vinkeät Peppi Pitkätossu -sukkahousut saa parittomista sukista: toiseen jalkaan punaista ja toiseen vaikka vihreäraitaista.

Parittomat sukat ovat todellinen nykypäivän vitsaus, joka tosin hikipedian mukaan tunnettiin jo Tutankhamonin aikaan. Parittomuuteen päätymisestä on olemassa monia erilaisia teorioita alkaen pesukoneiden hillittömästä sukkiin kohdistuvasta ruokahalusta päätyen yksijalkaisten ufojen tarpeeseen saada itselleen vähänkäytettyjä jalkasuojia. Meidän ajatusmallimme mukaan kyseessä on vasemman jalan sukkien geeniperimässä ajoittain esiintyvä ujous, jonka ansiosta sukka piiloutuu muilta. Oireyhtymään kuuluu se, että kun aikansa parittomien sukkien kopassa säästetty oikean jalan sukka on viskottu roskiin, ilmaantuu ujo sukka ihmisten ilmoille samantien.

Tietysti me tiedämme, että on olemassa vaikka mitä apuvälineitä, joiden ansiosta sukkaparit pysyvät onnellisina yhdessä elämänsä loppuun asti. Valitettavasti ne vievät meidän mielestämme kaiken jännityksen sukkalaatikosta. Sellaisten supi-sukkapidikkeiden ansiosta ei katoamista kuulemma enää ikinä ilmene, mutta me uskallamme olla eri mieltä. Uskomme, että jos sukkien katoamista ei enää voi tapahtua pesukoneessa, keksivät neuvokkaat sukat kyllä varsin nopeasti jonkin toisen tavan hävitä olevaisesta. Ainahan voi piiloutua sängyn alle ja lymyillä siellä toiveikkaana odottamassa pääsyä pölynimuripussiin tai vaikka asettautua kerran vuodessa selailtavan kuvateoksen sivujen väliin. Lopputulos on joka tapauksessa sama eli parittomia sukkia on enemmän kuin parillisia.