Photobucket

Tänään kuulimme uutisista, että vaikka talven selkä on jo taittunut, löytyy kaupoista vielä suksivoiteita kaikkien makuun. Hyvänen aika, me emme edes tienneet, että suksivoiteita voi syödä! Tähän asti olemme tosissamme luulleet, että suksien pohjiin takertuva tökötti on tarkoitettu pitoa tai luistoa varten eikä maisteltavaksi, mutta todennäköisesti olimme väärässä.

Olemme joskus seisseet urheiluliikkeessä hiihtotarvikehyllyn ääressä ihastelemassa kirjavaa voidepurkkirivistöä. Ne näyttävät vähän paksuilta huulipunilta tai isoilta värikyniltä. Muistaaksemme sinisestä purtilosta sai suksien pohjaan pakkaskelin kiitovoidetta ja punaisesta tuubista sellaista liisterimäistä mönjää, jolla saattoi hätätilassa liimata vaikka vaalijulisteita ladon seinään. Tiedämme, että on olemassa henkilöitä, jotka ovat maistaneet sitä sinistä pitovoidetta, mutta että suksivoiteita tehdään ihan tarkoituksella kaikkien makuun, se on ihan uutta. Kyseinen voiteita makustellut henkilö on edelleen täysissä ruumiin- ja puolitäysissä sielunvoimissa, joten mitään kovin suurta vahinkoa ei kokeilusta aiheutunut. Muistutamme kuitenkin, että kyseinen toiminta kuuluu sarjaan "älkää itse kokeilko tätä kotona, vaikka usuttaisitte muita tyhmästi toimimaan".

Jos joskus sujuttelisimme suksilla, joutuisimme hiihto-ominaisuuksien lisäksi pohtimaan myös sitä, pinnoittaako pohjat suolaisella vai makealla voiteella. Mistäköhän sen tunnistaa, mikä latu on tehty minkä makuiselle suksenpohjalle vai peräti kokonaan tehdasasetuksille eli mauttomille? Hiihtourheilu on saanut aivan uudenlaista mietittävää kuten vaikka sen, voiko hätätilassa eli paremman puutteessa lämmittää silitysraudalla vaahtokarkkeja ja hieroa niitä suksien pohjiin vai täytyykö kuitenkin pitäytyä keinotekoisissa voiteissa. Suklaata emme missään nimessä aio näin väärinkäyttää, vaikka se miten takaisi sujuvaa suksittelua.

Vaatepuolella olemme vaihteeksi hylänneet heleät sekä keveät värit ja tämänpäiväisen useaan kertaan toistuneen lumimyräkän kunniaksi laittaneet hieman synkempää sävyä päälle. Purjolla on ruskea vakosamettihaalari, jossa on edessä iso tasku. Pirjolla on omituisenvihreä nallekuvioinen haalari, jossa on raidallinen yläetuosa eli miehusta. Näissä ei silti kannata mennä ulos, sillä siellä on tänään pilvistä putoillut rakeita, räntää, lunta, alijäähtynyttä vettä ja paikoitellen varmaan myös perinteiseen tyyliin ämmiä ja äkeitä. Onneksi yksikään sellainen ei osunut meidän kohdallemme, vaikka pieni puutarhaäes ei välttämättä olisi mikään huono hankinta kevättä ajatellen. Ehkä myös ripeäkinttuinen äkeä ämmä sitä työntämään voisi olla paikallaan, niin että jos teillepäin sattui putoilemaan ylimääräisiä niin lähettäkää tänne meille.