Photobucket

Me emme ole ihan varmoja, onko kuvassa esiintyvä rasia yhdyssanallisesti kukkapurkki vai sittenkin kukka purkki, joka kuvastaisi enemmän purkin kukallisuutta. Rasia on joka tapauksessa vaneria, liian pieni lierihatulle ja liian suuri säästöpossuksi. Siksi säilytämme siellä tyhjyyttä.

Kukallinen purkki on vallan mainio paikka pienelle palaselle säilöttyä ja hyvin kuivattua tyhjyyttä, sillä tässä maailmassa kaikilla tyhjillä tiloilla on taipumus täyttyä. Katsokaa vaikka tiskipöytää. Jos sen juuri nyt tyhjentää siistiksi, lajittelee likaiset astiat paikalleen tiskikoneeseen ja piilottaa harjan kuivauskaappiin, niin ennen kuin ennättää selkäänsä kääntää, ilmestyy sinne kiiltävälle terästasolle lasi tai ainakin vähänkäytetty voiveitsi. Tuosta vain, täyttämään tyhjää tilaa. Tai jos on jossain yltiöpäisessä innokkuudenpuuskassa tyhjentänyt vaatekomeronsa ja raahannut tarpeettomat asut kierrätykseen, ei tyhjästä säilytystilasta ennätä pitkään nauttimaan, kun sinne jo muuttaa vähintään pari uutta puseroa. Ne muistuttavat yleensä aika lailla niitä puseroita, jotka hetkeä aikaisemmin pakattiin muovisäkkeihin ja vietiin pois.

Siksi meillä on pieni pala tyhjyyttä salaisesti piilotettuna katseiden ulottumattomiin. Siellä se pysyy rasiassa kaikessa rauhassa ohikulkijoiden ja ikkunoistakurkkijoiden aavistamatta koko asiaa. Rasia on jo hieman kulunut ja nuhjuinen, alareunasta on säleenpalasia pirstaloitunut ja käsinmaalatut kukat ovat haalistuneet, mutta ehkä juuri siksi se on mitä parahultaisin paikka. Harva esine ymmärtää hakeutua näin mitättömältä vaikuttavaan säilytyspaikkaan tuhoamaan tyhjyyttä.

Tänään laitoimme päälle nallevaatteet. Pirjo yhdisteli ennakkoluulottomasti kukkaa ja ruutua, Purjo pitäytyi konvetionaalisemmassa raidassa. Yhteistä molemmille ovat punaiset  resorit ja tikkaukset. Näissä asuissa olimme muuten kerhossakin, jossa pitkästä aikaa oli myös kokopäiväsairastelija Kirveli Remuaro. Hänellä oli mukanaan niin valtava kasa nenäliinoja, että niiden valmistamiseksi on jouduttu harventamaan muutama hehtaari riukuasteelle riutunutta metsää. Toivottavasti ei tauti tarttunut, sillä meidän aivastelujemme takia pitäisi varmaan siirtyä ensiharvennuksista päätehakkuisiin.