Photobucket

Me olemme ryhtyneet epäurbaaneiksi ja lisäaineita kauhisteleviksi kansalaisiksi, koska sellainen on nyt muotia. Siksi harkitsemme vielä jossain vaiheessa pukeutuvamme ainoastaan aitoihin luonnontuotteisiin. Kuninkaallisen kärpännahkaviitan ompeleminen on jo periaatetasolla kutakuinkin aloitettu, sillä olemme tietämättämme päätyneet kärpänkasvattajiksi.

Kaikki alkoi aamulla, jolloin katselimme ihaillen kimaltelevaa hankea. Yllätykseksemme pala hankea alkoi yhtäkkiä vilistää kohti lähintä omenapuuta. Ensin luulimme, että olemme lopullisesti tulleet silmälasi-ikään, mutta tarkempi siristely osoitti, että joku siellä takapihalla oikeasti liikkui. Loogisesti ajattelimme, että lumenpalasilla ei ole häntää, joten kyseessä on oltava jonkun eläinkunnan edustajan. Riemullamme ei ollut rajaa, kun googlettamalla selvisi, että meille on muuttanut kärppä! Ihanaa, saamme kärpännahkaviitan, kunhan ensin selvitämme, missä pihassa liikkunut yksilö perheineen asustaa.

Olemme hyvin helpottuneita siitä, että olemme kärpän nähdessämme onnistuneet myös selvittämään lumipeitteelle ilmestyneet omituiset kuviot. Ensin voi  hangella monenkin metrin matkalla olla siksakkina pikkuruisia jalanjälkiä, jotka sitten loppuvat yllättän. Ei mitään lumeen kaivettua kuoppaa tai luolaa, pelkkä pysähdys ja vaikutelma siitä, että kyseinen eläin on haihtunut taivaan tuuliin. Wikipedian mukaan kärpät pystyvät loikkimaan jopa 50 cm matkoja, joten salaperäisten jäljettömyyksien salaisuus on nyt ratkaistu.

Kärppä on petoeläin, joten ulkona liikkuessamme meidän täytyy tästä eteenpäin olla varuillamme. Sen saalistustapana kun on lumoaminen, mikä meistä vaikuttaa vallan velhomaiselta. Ajatelkaa, me istuisimme kaikessa rauhassa pulkassa odottamassa vauhdin antajaa ja paikalle tulisi kärppä, joka lumoaisi meidät taitohyppelyillään ja purisi lopuksi niskaan. Täytyy pitää huolta, että emme muistuta jyrsijöitä ulkoillessamme, jotta kärppä ei erehdy pitämään meitä sopivina saaliina.

Toisaalta - jos me aiomme saalistaa kärpän perheineen kuninkaallisen viitan materiaaliksi, miksi ei myös kärppä saisi vastavuoroisesti saalistella meitä? Mikä oikeus vain meillä on olla pelottavia ja hurjia? Tällä hetkellä ei tunnu oikein mukavalta ajatella, että se näkemämme yksittäinen kärppä on nyt jossain kivijalankolossa pitämässä taistelupuhetta kokonaiselle kärppäkomppanialle, joka suunnittelee  talonvaltausta tai pienimuotoista vallankumousta.

Jos olisimme ulkona kärppäjahdissa, meidät kyllä erottaisi lumesta todella helposti. Vaatepuolella kun on punaista ja vihreää eli taas kerran raidallista maritrikoota yhdistettynä yksiväriseen punaiseen. Pirjo halusi paitaansa Hello Kittyn, mutta Purjo kieltäytyi ehdottomasti. Hän nimittäin epäili, että kelju kärppä saattaisi luulla Kittya marsuksi, ja kiepsahtaisi paidan kimppuun ikävin seurauksin.