Photobucket

Kylläpä aika rientää, kun on hyvää seuraa! Tänään juhlii syntymäpäiväänsä neito, jonka aikoinaan viime vuosisadan puolella piti ilmestyä maailmaan vasta kuukauden kuluttua. Jostain syystä hän tykästyi niin aprillipäivään, että päätti silloin aloittaa lähtölaskennan kaikista lasketuista ajoista ja keskeneräisistä kotivalmisteluista huolimatta. Niin että onnea nyt sitten meidänkin puolestamme! Lahja on tuossa paketissa, mutta kortti jäi taas lähettämättä...

Eilen oli siis yleinen ja yhtäläinen juksauspäivä. Me emme huijanneet ketään! Osasyynä voi olla se, että kukaan ei oikein uskonut mitään, minkä kerroimme. Ihmisistä on tullut aivan liian varovaisia. Tosin vanha hokema "aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle" ei oikein olisi toiminut, sillä meillä ei ole ollenkaan lätäköitä pihassa. Kaikki on vielä paksun lumipeitteen alla, jopa ne kynttilälyhdyt, jotka pahimpien puhurien aikaan hautautuivat hankeen. Yhtenä talviyönä satoi niin paljon lunta, että lyhdyt katosivat kokonaan, ja nyt keväällä odottelemme, löytyvätkö ne paikaltaan vai olisiko joku pihatonttu kantanut ne parempaan talteen. Sääennusteen mukaan tulossa olisi monta lämmintä päivää ja se taas tietää sitä, että lumet sulavat vauhdilla. Sille tontulle voi vielä tulla kiire lyhdyn piilottamisessa uuteen paikkaan.

Ennustamisesta puheen ollen päätimme, että vaatteemme saavat tänään olla syntymäpäiväsankarille enteellisiä. Pirjon liivihameeseen on aplikoitu matkalaukku, mikä kertonee siitä, että tiedossa on matka. Koska laukkuja on vain yksi, ei varmaankaan ihan maailmanympärimatkasta ole kyse, mutta ei mistään telttaretkestäkään. Purjolla taas on paidassaan ensimmäisen palkinnon voittanut koira, joten joko kyseessä on voitto tai parhaimmuus jossain asiassa, tai sitten paikallinen nelijalkainen on menossa näyttelyyn ja saa sieltä sertifikaatin. Kristallipallo saattaisi olla helpompi ja varmempi tulevaisuuteenkurkotusväline, mutta harmiksemme emme sellaista omista. Kahvinporoista katsominen taas on hankalaa, koska nykyaikaisesta automaatista ei saa poroja lainkaan vaan kupin pohjalle jää epämääräistä lietettä. Siitä voisi ennustaa, että tulossa on kurainen kevät meille kaikille.