Photobucket

Kyllä, myös hyviä asioita tapahtuu. Kuten nyt tämä, että blogimme kuvat ovat viikon poissaolon jälkeen palanneet tai palautettu, ihan miten sen nyt haluaa ilmaista. Olemme varsin riehaantuneita, vaikka se ei kuvasta näykään.

Ensimmäiset pääsiäismunat on saatu, tälläiset Hello Kitty -päällysteiset. Soinnutimme vaatteetkin niiden väreihin, niin innoissamme olemme. Pirjolla on röyhelöpusero ja pilkkuhousut, sillä molemmat (siis röyhelöt ja pilkut) ovat ehdoton must eli välttämättömiä tänä keväänä, jos ei ole muistanut hankkia kukkakuosisia asuja. Purjolla on ruusupaita ja paikkataskuhousut, joista tosin ne taskut joutuu kuvittelemaan, koska ne eivät näy kuvassa. Emme ole vielä ihan varmoja, avaammeko näitä pääsiäismunia tänään vai maltammeko sittenkin odotella huomiseen asti.

Päivä on muuten mennyt bongareita bongaillessa. Aurinkoinen sää on saanut lintuharrastajat sankoin parvin pyyhältämään kaukoputkineen pihoille ja pientareille. Jostain syystä mutkainen hiekkatie herättää joissakin vihreäpukuisissa oletuksen, jonka mukaan keskellä tietä voi pönöttää kiikari kädessä tarvitsematta ottaa huomioon mahdollista liikennettä. Pihoistakin tulee jokamiehenoikeuden kohteita, koska lintubongarit pysyvät poissa vain yksityisalueilta. Jos ei ole aitaa tai kylttiä, voi kaukoputken pystyttää vaikka lipputangon vierelle vedoten siihen, että ei tiennyt olevansa pihassa, koska missään ei ole siitä varoitusta.

Niin että me emme kovin korkealle arvosta niitä henkilöitä, jotka haluavat nähdä muuttolintujen liitävän etelästä kohti pohjoista, ja silmät sirrillään tiirailevat jotain ankkoja ja hanhia välittämättä lainkaan paikallisten alkuasukkaiden elämän haittaamisesta. Tietysti on ihan omaa kapeakatseisuuttamme, kun emme ymmärrä tarvetta keräillä mahdollisimman monta näköhavaintoa tipilintusista vaan niiden sijaan tapitamme vakavin ilmein bongareita. Tänään on havaittu neljä kokovihreäasuista, kaksi punatakkista ja liuta erilaisiin ruskeisiin vaatteisiin pukeutunutta kiikarinkannattelijaa. Nämä yksilöt ovat siis tulleet ihan pihapiiriin asti ihmettelemään lintuja. Osasyynä voi tietysti olla se, että hiekkapiha alkaa olla jo kohtalaisen kuiva verrattuna saviseen pellonpientareeseen, jossa liikkumiseen tarvittaisiin kumisaappaita. Vaelluskenkiä ei nähtävästi ole tarkoitettu muuhun kuin asfalttikäyttöön, sen verran huolellisesti astahdellen niissä kuljetaan. Täytyy näköjään olla varovainen, jotta luonto ei tule liian lähelle, vaikka ihan kengänpohjiin asti.