Photobucket

Tässä me istumme Lahja-tuolissa. Luitte ihan oikein, tuo ei ole yhdyssanavirhe, sillä tämän tuolin nimi on Lahja ja hän on aikoinaan saapunut perheeseen arpajaisten voittopalkintona. Lahja näyttää hieman uuvahtaneelta, vaikka se on kököttänyt tässä koko päivän ja me olemme vuorostamme telmiskelleet ulkosalla ja siksi ihan rättiväsyneitä. Onneksi meillä on asuina joustavaa trikoota, joten voimme samantien mennä nukkumaan. Pirjon paidassa on hevonen ja Purjolla mansikkainen Marja. Lahja muuten muistuttaa hämmästyttävästi oravaa, mutta on paljon mukavampi.

Olemme ulkoilleet koko päivän! Paitsi varhain aamulla, jolloin söimme suklaamunia ihan liikaa. Se oli päivän lihottava osuus, johon liitimme vielä isot annokset mansikkarahkaa, jolla korvasimme niin pashan kuin mämminkin. Piilotimme suklaamunia pitkin taloa ja etsimme ne. Hävikkiä oli hieman, joten ehkä huomenna aamulla jatkamme etsimistä.

Sen jälkeen kävimme hyppimässä trampoliinilla ja kiljumassa epäpääsiäismäisesti. Paheksuimme syvästi tekemisiämme, mutta jatkoimme silti. Trampoliinilla hyppiessä näki kauas, ihan tielle asti. Kauniin päivän kunniaksi siellä oli laumoittain koiria ja niiden taluttajia, joista osa onnistui tehtävässään ihan hyvin ja osa taas ei ollenkaan. Lokkiparveen rynnännyt lintukoira sai aikaan melkoista hämminkiä. Ja poislentäneen lokkiparven takaa-ajosta palannut koira voi olla hyvin, hyvin kurainen.

Illan pimeässä sorruimme laittomuuksiin. Koska Pohjanmaalla paloivat eilen trullitulet, ovat häädetyt noidat oletettavasti etenemässä kohti Hämettä. Niinpä me teimme omat noitaroviomme eli pelottelutulemme kaikenlaisista risuista ja oksista. Saimme melkein paikalle palokunnan, mutta se ajoikin ohi jotain isompaa paloa sammuttamaan. Tosin sireenien äänen kuullessamme mietimme, kuka naapureista on sen enempiä asiaa tarkistamatta hälyttänyt viranomaiset paikalle. Joskus muista välittäminen nousee tahattomasti potenssiin kolme , vaikka se välitettävä ei niin kamalasti apua kaipaisi. Meillä oli aseenamme ämpäritolkulla vettä, joten vaaratilanteesta olisi selvitty kylmällä kylvyllä. Sitä paitsi meidän roviomme oli niin pieni, että se pelotti vain pieniä noitia. Sellainen on helppo sammuttaa ilman apuvälineitä. Tosin emme me nähneet yhtäkään noitaa, ei isoa eikä pientä. Sen sijaan näimme kevään ensimmäisen perhosen ja kyhmyn, josta isona tulee raparperi.