pupu kävi!

Tänä vuonna pääsiäispupu oli hyvin anteliaalla päällä. Keräsimme pitkin pihaa ja vähän talon sisältäkin tällaisen kasan munia. Muutama oli kyllä piilotettu melko omituisesti: yksi oli lippalakin alla hattuhyllyllä, toinen kynttilänjalassa esittämättä kynttilää, kolmas tyhjässä kahvikupissa, neljäs pälyili kirjahyllyn reunalla ja muut ties missä. Saaliimme on paras vuosiin! Tämän röykkiön tuhoamiseen menee koko ensi viikko, sillä meillä ei onneksemme ole karkkipäivää vaan saamme syödä herkkuja ihan niin kauan kuin niitä riittää.

Vaatepuolella olemme panostaneet kananpojankeltaiseen väriin. Koska pääsiäismunajahti oli aikaisin aamulla, meillä oli päällämme lämpimät fleecetakit, joissa on reikäkirjailu. Purjolla on koristetta vain helmassa, mutta Pirjon takissa pitsimäistä reunaa on helman lisäksi myös hihansuissa ja hupun reunassa. Takit on ommeltu Robin Hoodin (kauppa, ei metsien sankari) edullisesta fleecehuovasta, jossa tuo kuvio on valmiina. Ne huovat ovat sellaisia, että jos niiden alla ottaa pienet päivätorkut, herää hiukset sähköisesti pystyssä ja muutenkin sen näköisenä kuin olisi asunut vähän aikaa muuntajassa. Emme siis suosittele niitä peitteiksi, mutta tällaisten takkien materiaaliksi ne ovat mitä mainioimmat. Tosin vain niille, jotka kestävät näin räikeän värin.

Olemme iloksemme huomanneet, että viimesyksyiset kylvöt ovat tuottaneet tulosta. Ostimme silloin kaupasta ison jyväsäkillisen, jonka kyljessä luki "linnunsiemeniä", ja eilen kävimme kuvaamassa kasvustot. Kuvat ovat tuolla blogin lopussa. Osasta siemeniä kasvoi oikein virkeitä hanhia, valitettavasti kuva on hieman rakeinen, koska emme päässeet optimikuvausetäisyydelle kameran kanssa. Lähemmäs vesistöä kylvetyt siemenet tuottivat pääasiassa lokkeja, jotka näyttävät viihtyvän niin savimaalla kuin keväisessä peltojärvessäkin. Toivoimme kovasti, että olisimme onnistuneet kasvattamaan edes yhden joutsenen, mutta valitettavasti tänä vuonna pitää tyytyä näihin. Ensi syksynä katsomme siemenpussin kyljestä hieman tarkemmin, mitä kaikkea siinä luvataan, emmekä tyydy tällaiseen yleisseokseen. Tosin olemme aika kokemattomia linnunsiementen kylväjiä, joten emme tiedä, olisiko joutsenet pitänyt ensin kasvattaa  ikkunanlaudalla  pienoiskasvihuoneessa ennen siirtämistä avomaalle.

Ai niin pääsiäispupu: jos sinulle epähuomiossa jäi vielä muutama suklaamuna, niin meille voit tuoda kaikki ylimääräiset. Meitä ei haittaa, vaikka juhlapyhät olisivat ohi, suklaa kelpaa aina.

Linnunsiemenkylvöt onnistuivat hyvin