Photobucket

Me olemme luulosairaita! Tämä asia ei ole mikään salaisuus vaan ihan kaikkien meidät tuntevien tiedossa. Erityisesti tämä tulee esille suhteessamme autoihin. Meidän mielestämme autot puhisevat, puhkuvat, kolisevat, rahisevat ja yskivät kuin olisivat hajoamaisillaan. Vähän väliä ajatamme kulkupelimme huoltoon ja selitämme ystävälliselle töiden vastaanottajasedälle oireet ja oletetun diagnoosin. Jostain syystä huoltamoilla ollaan yhtä omanarvontuntoisia kuin neuvolassakin eli asiakkaan tai potilaan ei kannata ryhtyä arvailemaan ongelmansa nimeä. Riittää, että vie auton (tai siellä neuvolassa itsensä) oikeaan aikaan paikalle, vastaa esitettyihin kysymyksiin, mutta ei puhu mitään muuta. Asiantuntijat haluavat ihan itse keksiä sen, minkä asiakas jo tietää.

Pääsääntöisesti - tai jos nyt ihan rehellisiä olemme, niin aina - kuulemme autoillessa ihan omiamme konepellin alta eikä silti yhtään mikään ole hajalla. Sama koskee myös omaa terveyttämme. Kerrankin olimme satavarmoja siitä, että meillä on malaria (josta tosin mainitsimme lääkärille vasta kaksi viikkoa tapahtuneen jälkeen, ei sitä nyt joka kolotuksen takia laboratoriossa ravata), joka tauti tietenkin osoittautui lihaspistokseksi (jäimme erittäin hyväkuntoisina henkiin, joten tajusimme aika nopeasti pikadiagnoosin epätarkkuuden etenkin kun emme ole käyneet Tukholmaa kauempana ulkomailla). Autoista emme ymmärrä mitään, mutta suhtaudumme niihin melkein kuin ihmisiin, joten jokainen yskäisy, rykäys ja kohahdus herättävät meissä äidilliset tunteet. Auto on pipi, jos se pitää pahaa ääntä tai toimii epäkuntoisesti.  

Nytkin olemme ainakin kahden viikon ajan uskoneet vahvasti, että auton tuulilasinpesunestejärjestelmässä on jotain vikaa, ehkä peräti jonkinlainen tulehdus. Tänään kurkistimme konepellin alle (tuo suolistoa muistuttava kuva tuolla alempana, emme ole kuvassa mukana, siellä oli aika likaista) pohtien, mikä oikein on ongelmana. Meillä ei ole aavistustakaan, mitä kaikkea sieltä pitäisi löytyä, mutta nyt tiedämme, että autoilla on sekä ohut- että paksusuoli. Ne näkyvät erittäin hyvin tuossa kuvassa aivan auton keuhkojen alapuolella. Lisäksi olemme tunnistavinamme ainakin yhden munuaisen, mutta toinen on nähtävästi pudonnut jonnekin. Ei ihme, että pesunestesäiliö pysyy tyhjänä: yhdellä munuaisella on hankala toimia, kysykää vaikka siltä  Ruotsin Victorian puolisolta Danielilta. Ensiavuksi täytimme säiliön sinisellä vedellä, mutta pitänee seuraavalla kerralla huollossa muistuttaa, että jotain vikaa autossa on, koska kaikista putkista ja johdoista huolimatta auton nestekierto ei nyt oikein onnistu. Pitäisiköhän sille varmuudeksi syöttää maitohappobakteereja?

Synkänharmaa päivä vaatii kirkkaat värit, joten meillä on asuissa oranssia niin, että silmiä häikäisee. Australiassa tämä on kuulemma kevään ehdoton muotihittiväri, joten jos emme ole muodin huipulla kotimaassa niin sitten muilla mantereilla.

 

Photobucket