Photobucket

Jatkamme kaupassakäyntiteemalla eli suunnilleen siitä, mihin viimeksi lopetimme. Tänään keskitymme mieltämme jo pitkään painaneeseen asiaan, johon toivoisimme kettutytöiltä ja kaikilta muiltakin avarasti ajattelevilta apua.

Tämän tästä on yleisönosastoilla ja jopa kansanedustajien aloitteissa ehdotettu, että vasikoita ei saisi erottaa emoistaan kaltereitten taakse. Samaan aikaan kukaan ei ole tehnyt elettäkään, että babybanaanit voisivat kaupassa päästä lähelle vanhempiaan. Erilaiset sikaloissa ja navetoissa öiseen aikaan eläimiä videokameroillaan pelottelevat suojelijoiksi itseään nimittävät henkilöt ovat kokonaan jättäneet huomiotta sen karmean tosiseikan, että hedelmätiskillä pikkuruisimmat banaanit erotetaan vanhemmistaan ja laitetaan myyntiin aivan eri röykkiöön.  Meillä on tapana armollisesti kantaa minikokoiset banaanitertut turvaan isompien vierelle, sillä onhan hirmuisen epäinhimillistä ja epähedelmällistä suorittaa terttujen vieroitus liian aikaisen ja jopa väkisin.

Asiaan on saatava muutos! Ehdotamme, että runsain joukoin kävisimme paikallisissa valintamyymälöissä videokameran kera kuvaamassa sitä ahdinkoa, johon pikkuiset banaanit on ahdistettu ja sitten lähetämme videot MOT-ohjelmalle tai vaikka Ajankohtaiseen kakkoseen. Siinä sitä sitten saadaan kauhistella babybanaanien synkeää kohtaloa ja osoittaa syyttävä sormi kohti kaikkia niitä tahoja, jotka järjestelmällisesti ovat kieltäytyneet näkemästä tätä epäkohtaa. Hedelmien vapautusrintama, täältä tullaan!

Samalla tavalla voisimme ottaa asiaksemme babyporkkanoiden ja kaikkien muidenkin aivan liian varhain vanhemmiltaan riistettyjen elintarvikkeiden auttamisen. Pikkupullat kaihoavat samaan pussiin pitkojen kanssa ja prinssinakit takaisin kuninkaanlinnaan kasvamaan. Vastuunsa tuntevat kuluttajat voisivat lisäaineiden tiirailun sijaan katsoa kokonaisuutta. Niin tärkeää kuin nautaeläimille ja sikapossusille on saada toteuttaa luontaista pesimisviettiään rakennellen olkimajoja metsiin, on myös hedelmillä ja vihanneksilla niille ominaisia tapoja, joita tulisi kunnioittaa. Banaani on laumahedelmä, joka kasvaa terttuina, mutta omenat ovat jo varhain yksilöitä. Siksi pienet omenat kestävät paljon paremmin eroa isommista kuin banaanit.

Kaupassa kädessämme olemme lisäksi usein miettineet, missä siellä on kanoja. Myyntipöydillä kun on kennokaupalla vapaan kanan munia, joten jossain siellä hyllyjen alla sen vapaan kanan luulisi pesivän. Olemme kovasti kurkkineet etenkin keksihyllyn alle, koska siellä luulisi olevan paljon nokittavaa. Toistaiseksi olemme nähneet vain varpusia, ja nekin viettävät aikaansa pääasiassa kattoristikoitten lomassa.

Vaatteemme ovat tänään siniset, koska meistä tuntuu, että tätä sävyä emme ole pitkään aikaan käyttäneet. Pirjolla on kaksiosainen collegeasu, jossa paitaan on aplikoitu muutama kala. Purjon kokohaalarissa on rintamuksessa muutama pupu. Niitä ei ole tarkoitettu syötäviksi.