Photobucket

Mikä siinä on, että yksinkertaista säätiedotusta ei voi ottaa tosissaan. Vaikka meterologi toisensa jälkeen vakuutti, että Suomea on lähestymästä lounaasta tai aamiaisen puolelta saderintama, joka saavuttaa paikkakunnan jos toisenkin puoleen päivään mennessä, niin miksi ihmeessä me uskomme ja luotamme omaan havaintoomme eli aamuaurinkoon. Se kun oli petollinen ja kavala paiste, joka päivän varhaisina hetkinä meidät lumosi ja sai uskomaan, että tulossa on kepeä keväinen päivä.

Iltapäivällä satoi vettä niin paljon, että ihan kaikki kastui ja pihaan tuli muutama mukava lätäkkö. Me sadetuimme kesähepenissämme kokonaan, mutta onneksi kutakuinkin kukkuraisen kuuron jälkeen keksimme, että kaapista löytyy vähän lämpöisempää päällepantavaa. Pirjo otti collegehaalarin ja Purjo fleecevuoritetun ulkoilupuvun, joka oli varsi mainio valinta alkuiltaulkoiluun, jolloin sade oli laantunut, mutta oli vielä aika kylmä. Tämä on sellainen olkaimellinen malli, joka on helppo pukea päälle. Tietysti tajusimme vasta jälkikäteen, että olisi pitänyt ottaa erikseen kuva haalarista ilman takkia. Nyt joudutte kuvittelemaan, miltä tämä näyttää.

Sade aiheutti muutamia odottamattomia asioita. Takapihan jalkapallonurmikko heittäytyi hankalaksi eli äityi kasvamaan sellaista vauhtia, että siitä saisi kohta korjattua ensimmäisen heinäsadon. Jos päältäajettava ruohonleikkurimme ei pikaisesti ilmaannu kentän reunalle, joudumme ottamaan esille astetta vakavammat aseet eli niittokoneen. Ehkä joudumme laittamaan syksyllä lehteen ilmoituksen, jossa kauppaamme kuivaa takapihaheinää laatutietoiselle hevoselle. Miten voikaan luonto ryhtyä rehottamaan holtittomasti yhden reipashenkisen kevätsateen yllyttämänä!

Kukkapenkeissä tai kasvimaalla meillä ei sitten kasvakaan vielä  yhtään mitään, sillä odotamme vanhan kansan viisauksiin luottaen kesäkuuta ja Kustaan päivää. Vasta silloin voi luottaa luontoon sen verran, että voi huolettomasti ja ilman suojaharsoja kasvattaa kukkia tai vaikka kurpitsan. Luonto tosin on viime aikoina ollut hieman arvaamaton, sillä maailmanlopunhan piti tulla lauantaina. No ei tullut muuta kuin tulivuorenpurkaus ja tornado. Purjo on pitkään miettinyt, että jos maapallo on pyöreä, niin miten se voi loppua.