Photobucket

Tai siis autolle kuuluu ihan hyvää, sitä ei ole tarvinnut paikata, mutta muuten olemme tänään tehneet yhtä ja toista korjaustyötä.

Ensin vääntelimme kaikki ovenkahvat kunnolla paikalleen eli oikeastaan ruuvasimme jostain syystä löystyneet ruuvit kunnolla kiinni. Kyllä, meillä on jo pitkään ollut ihan konkreettisesti ruuvit löysällä. Olemme koko alkukesän ihmetelleet ilmiötä, jonka ansiosta kodissamme kahvat alkavat lonksua ja ruuvit vääntyvät jonkun salaperäisen voiman ansiosta hiljalleen pois paikoiltaan. Yksi syy voi olla niissä ovenkahvoissa roikkuminen ja riekkuminen, mutta pitäisi sitä hyvin väännetyn ruuvin nyt sen verran leikkiä kestää.

Seuraavaksi siirryimme korjaamaan vanhaa imuria, jota nykyisin käytetään lähinnä auton sisäpudistukseen. Sen hieman repsahtaneen letkun sai erittäin kätevästi korjattua ilmatiiviiksi pätkällä ilmastointi- eli jeesusteippiä. Säästimme pitkän pennin (tai sentin), kun emme rynnänneet ostamaan uutta muoviletkunpätkää vaan käytimme mielikuvitustamme ja 20 cm mittaista teipinpätkää. Mikä muuten oli ihan liian pitkä pätkä, mutta ehkä me vähän innostuimme.

Ja kun teippaaminen oli aloitettu, piti sitä jatkaa, vaikka varsinaista tarvetta ei ollutkaan. Vahvistimme teipinpalasilla keittokirjan kulmat, sillä joku ruuanlaitosta innostunut on kohta taitellut ne hiirenkorville. Viimeistelimme taideteoksemme kontaktimuovittamalla koko opuksen, joka nyt kestää rivakampaakin selaamista ja karamellivaahtoroiskeita.

Keittiöstä siirryimme eteiseen, jossa käyttökohteiden runsaus oli mykistää meidät. Aivan ensimmäisenä paransimme vanhanmallisen rottinkisen mattopiiskan käytettävyyttä kieputtamalla sen varteen teippiä sekä kiinnittämään yhteen rottinkisyitä että pehmentämään otealueen pikkuruisille käsillemme. Ohimennessämme teippasimme postiin menevän pahvilaatikon oikein kunnolla. Oletamme, että vastaanottaja ei saa sitä auki ilman laajaa teräasevalikoimaa, mutta pääasiahan on, että paketti menee ehjänä perille. Lopullisesti hullaantuneina ehjäsimme vielä muutaman jousipyssyn nuolen ja pari tikkataulun tikkaa, joiden jo luulimme tulleen tiensä päähän. Nyt niitä voi suunnata kohti maalitaulua, ja jos ei enää täysin priimakuntoisina niin vähintäänkin kohtalaisina varasijaisina.

Jeesusteipillä voi poistaa ihokarvoja sääristä tai pölyä nukkamatosta, tukehduttaa syyliä ja napata ne sitten pois tai vaikka lyhentää housunlahkeet. Hieman tuntemattomampi käyttötarkoitus lienee se alkuperäinen eli ilmastointiputkien ... niin, mihin ihmeeseen se teippi on oikeastaan on tarkoitettu? Luultavasti emme ole koskaan edes nähneet sitä aidossa ympäristössään.

Vaatepuolella asuvalinta on joustavaa trikoota. Luulemme vahvasti, että vastaavat asut on esitelty aikaisemminkin, mutta meille nämä ovat uudet. Tätä Paddington-kangasta oli niin paljon, että tästä tuli monta, monta puseroa. Nyt näytillä on kaksi eli punaresorinen ja siniresorinen sointuvine housuineen.