Photobucket

Otsikon kysymys on hyvin asiallinen ja se on esitetty täysissä ruumiin ja sielun voimissa. Löysimme nimittäin kaupasta tiskaustehoa täynnnä olevan pullon, jonka etiketin mukaan sisällössä on persikkaa ja mandariinia (tosin vain hajusteena), mutta joka tuoksuu tismalleen punaisen jaffalimsan ja appelsiinitiivistemehun yhdistelmältä. 

Kuka kumma haluaa tiskata astioita oranssihtavassa, kuplivassa mehussa? Siltä tämä aine nimittäin tiskialtaassa tuoksuu ja vähän näyttääkin. Kokemusta on hankala kuvata sanoilla, sillä ainakaan me emme osaa yhdistää puhtaita lautasia tai kiiltäviä kattiloita tahmeaan sokerijuomaan, joka väistämättä tulee siinä tiskiharjaa heilutellessa mieleen. Vaikka me emme enää koskaan uudestaan aio mitään tällaista keittiöömme hankkia, on muultakin kuin perinteisiltä astianpesuaineelta tuoksuville tuotteille olemassa selkeä markkinarako, koska näitä valmistetaan ja myydään.

Jossain on siis oltava ihmisiä, joiden mielestä ehdottomasti ei-juotavat tuotteet voivat huoleti tuoksua samalta kuin lasten herkkujuomat. Jos tämän tiskiaineen kaataisi kannuun, ei mikään muu kuin kuplien määrä erottaisi sitä ulkoisesti mehusta. Karmea totuus paljastuisi vasta maistettaessa. Harva sitä näin helteellä malttaa vain maistaa kylmää juotavaa, joten lasillinen tulee kumottua suuhun ennen kuin edes ennättää huomaamaan, että kyseessä on vakavalaatuinen ja vaarallinen huijaus. Älkää edes ajatelko kokeilevanne sitä kotona! Siis kenenkään kotona!

Joten kaikki te, jotka olette sortuneet makuhajuisten pesuaineiden ostajiksi: lukitkaa pullonne yläkaappiin, josta otatte ne esille vain siksi pikkuruiseksi hetkeksi, jolloin haluatte tuoksauttaa keittiönne tai kylpyhuoneenne täyteen lumotuoksuja puhdistusaineen muodossa. Muun ajan annatte sen pullon olla käsien ulottumattomissa, jotta kukaan ei epähuomiossa valmista siitä hellejuomaa. Jos teillä on ihan pakko olla jotain hajuja nenänne läheisyydessä, suosittelemme luontaisia aromeja kuten leikkokukkia maljakossa tai kuivatuilla kasveilla täytettyjä tuoksupusseja. Niihin ei sovi ommella ripustuslankaa, sillä joku voi luulla niitä jättiläiskokoisiksi teepusseiksi.

Meillä on puolihelteisen päivän kunniaksi liivihameet, joista oikein kuumalla iltapäiväisellä hetkellä voi jättää alta puseron pois. Purjon trikoomekossa on helmassa rilla eli röyhelö, Pirjo luottaa aplikoidun unikon voimaannuttavaan vaikutukseen.

Ai niin, kohta on aika pakata tavarat ja suunnata mökkilomalle kohti Sulkavaa. Tänä vuonna olisi tarkoitus ihan henkilökohtaisesti ottaa kontaktia mustikkoihin, joita siellä on tavallisesti luotettavana pidetyn tahon kertoman mukaan sangen runsaasti.