Photobucket

Me olemme täysillä uppoutuneet lomatunnelmiin. Päiväohjelmamme on yksikertainen, mutta tehokas. Asuiksi riittävät uimapuvut melkein koko päiväksi, siis tällaiset trikoiset ja aika yksinkertaiset. Aamulla on herätys ja aamupala, sitten on uintia ja vähän lisää uintia, sitä seuraa lounas ja sen jälkeen on hetkinen ukkosenodotusta. Yleensä jyrinä kuitenkin pysyttelee melko kaukana (tai voi joskus olla suihkukone, jota epäilemme luonnonilmiöksi), joten menemme uudestaan uimaan, koska sillä tavalla voimme vältellä tiskaamista. Aika pian saa välipalaa ja sen jälkeen voi - yllätys, yllätys - mennä taas uimaan. Iltaruuaksi voi paistaa muikkuja (nam) tai makkaraa tai lämmittää nuotion hiilillä lihapiirakoita. Sen jälkeen onkin ihan valmis unten maille. Sama toistetaan seuraavana päivänä.

Tätä me olemme tehneet nyt kohta neljä päivää. Lomaelämän tuleekin olla oikein helppoa ja mukavaa. Välillä olemme käyneet Sulkavan torilla kesäkahvilassa. Sieltä saa varsin edullista mehua ja vaihtelevia leivonnaisia. Meille on osunut jo oikein mukava marjapiirakka ja astetta liian hyvä suklaakääretorttu. Leivonnaisvalikoima vaihtelee päivittäin, joten emme voi luvata, että näitä olisi tarjolla huomenna, kun te kaikki lukijat sankoin joukoin kipitätte kahville. Laitoimme tuohon oheen kuvan, jonka perusteella voitte suunnistaa oikealle paikalle eli ihan toripaikaksi varatun ruudun viereen (savolainen erikoisuus tämä paikan varaaminen ja sitten kahvilan sijoittaminen lähietäisyydelle).

Photobucket

Olemme lisäksi kohdanneet liudan soutajia, jotka olivat joko harjoittelemassa ensi vuoden suursoutuja varten tai sitten eksyneet matkalla ja vasta nyt saapumassa maaliin. Tietysti on mahdollista, että joukko oli oikeasti berliiniläisiä turisteja etsimässä ilmaista mökkirantaa majoittumiseensa, mutta Sulkavan keskustasta sellaista ei taida löytyä.

Photobucket