Photobucket

Aikuisten oikeasti: tällä kertaa blogimme sisältää materiaalia, joka saattaa vaikuttaa ikävällä tavalla herkimpiin lukijoihin tai oikeastaan katsojiin. Olet täällä omalla vastuullasi! Laita silmät heti kiinni, kun näet jotain sellaista, mistä et pidä. Paitsi ei ihan vielä!

Meillä on ollut kummallinen päivä. Asuvalintamme on enteellisesti hieman eläimellinen, sillä Pirjolla on trikoopuserossaan lehmän kuva ja Purjolla paita täynnä dalmatialaisia. Aamupäivällä olemme uineet (hyvin yllättävää, eikös?) ja hieman kuljeskelleet lähiseudulla. Olemme kohdanneet aitoja karhunjälkiä, jotka tosin saattavat olla myös jonkun muun isokokoisen samoilijan aikaansaannoksia, sillä karhuilla on käsittääksemme aika harvoin lenkkitossuja jalassa.

Kesken kuljeskelun löysimme kalmon. Tai jos pohjaamme kertomuksemme todellisuuteen, niin sen löysi vanhin matkassamme ollut neiti, joka naisellisesti kiljaisi että IIIK. Sen jälkeen hän rohkeasti terveen uteliaisuuden ajamana katsoi astetta lähempää yllättävää löytöään. Olemattomat silmät, terävä kärsämäinen nenä, järisyttävän suuret lapiomaiset käpälät ja niissä pitkät terävät kynnet - ilmiselvä kontiainen eli maamyyrä! (Ja nyt tulee se kuva, jota ei ole tarkoitettu perheen pienimmille tai niille, joilla on taipumusta nähdä painajaisia tai ryhtyä kirkumaan kohdatessaan jotain ikävällä tavalla yllättävää. Laittakaa silmät kiinni ja vierittäkää tekstiä hieman alemmas!)

 

 Ihan oikeasti, silmät kiinni nyt, tämä ei sovi kaikille!

 

Photobucket

 

 

 Nyt saa avata silmät!

Mutta mihin maamyyräreppana oli kuollut? Mitä salaperäistä oli yön pimeinä hetkinä tapahtunut mökin pihapiirissä, kutakuinkin puuvajan ja lorun leppäkertuille tarkoitetun ison kiven puuronkeittelyyn pyhitetyn juuren puolivälissä. Etsimme johtolankoja, DNA-näytteitä, salaperäisiä kivensiruja (jota kiveä olisi vain yhdessä ainoassa tietyssä kalliossa hyvin pienellä alueella keskellä erämaata, jossa juuri olisi järjestetty laskuvarjohyppykilpailut - kyllä me olemme CSI:mme katsoneet) tai edes jotain osviittaa siitä, miksi pihamaan myllertäjä oli vainajoitunut.

Hetken pälyiltyämme löysimme todennäköisen syyllisen, joka oli piiloutunut vaanimaan mulkosilmillään mahdollisesti myös meitä kanootin taakse. Rauhallisesti se narskutteli suurilla hampaillaan lötköpötköä sen näköisenä, kuin ei muka tietäisi tragediasta yhtään mitään. Kontiaiset syövät hyönteisten ja matojen lisäksi käärmeitä ynnä liskoja, ja kaikesta päätelleen tämä löydetty yksilö oli aikonut haukata hieman liian suuren palasen eli käynyt krokotiilin kimppuun. Yritimme etsiä kalmon löytöpaikalta krokotiilinkarvoja tai edes kynnenpuolikasta, mutta mitään ei löytynyt. Syyllinen jää toistaiseksi varmistamatta, mutta jatkamme asian tutkimista.

 

Photobucket