Photobucket

Tänään alkoi eläinten viikko ja samalla vietetään kansallista korvapuustin päivää. Juu, tarkistimme ihan luotettavasta tietolähteestä, että eläimet aloittavat viikkonsa tiistaina eivätkä suinkaan maanantaina. Tälle ei ymmärtääksemme ole mitään erityistä syytä eikä oikein Raamattuunkaan voi vedota, sillä sen mukaan eläimet luotiin viidentenä ja kuudentena päivänä eli vasta loppuviikosta. Korvapuusti on varmaan ihan itse valinnut oman päivänsä ja osuttanut sen tahallaan tähän lokakuulle, jotta ei riitaantuisi laskiaispullan tai runebergintortun kanssa.

Me emme oikein ymmärrä näitä kaikkia erilaisia teemaviikkoja ja erityispäiviä. Korvapuusti on ihan mukavaa syötävää, ja pulla päivässä pitää vyötärölle kerääntyneen pelastusrenkaan leppoisan hyllyvänä, mutta liika on aina liikaa. Ei tosin pullissa vaan teemapäivissä. Vuoden mittaan niitä on niin paljon, että suurin osa hulahtaa ohi huomaamatta, ja ne oikeasti huomiota tarvitsevat hukkuvat kaikenlaisten höpöpäivien sekaan.

Toisaalta muutama kansallinen erityispäivä voisi vielä olla tarpeen. Esimerkiksi "Piparkakkutaikinan syöjien päivä" olisi kiva lisä kalenterissa. Se muistuttaisi meitä kaikista niistä anonyymeista läheisistämme, jotka salaa ja hieman häpeillen valmistavat piparitaikinan ja leipomisen sijaan pakastavat sen pienissä pusseissa syödäkseen sen myöhemmin huikopalaksi. Edes yhtenä päivänä vuodesta he voisivat toteuttaa mielihaluaan täysin julkisesti.

Toinen ainakin meitä ilahduttava yhteinen päivä voisi olla "Linnunpelättimien päivä". Nuo ahkerat puutarhojen ja mansikkamaiden vartijat unohdetaan liian usein ahertamaan yksinään taisteluunsa ryövärilintuja vastaan. Oma päivä antaisi linnunpelättimille sitä arvostusta, jota ne varmasti kaipaavat seistessään yksinään vartiopaikallaan yötä päivää sateessa ja tuulessa. Osa joutuu jopa viettämään talvensa pellonlaidassa, vaikka linnut ovat muuttaneet etelään.

Ja ehdottomasti kalenteriin lisättävä päivä on "Kaukosäätimien päivä". Se on tarkoitettu kaikille niille kaukosäätimille, jotka pitkin vuotta katoavat, karkaavat, piiloutuvat ja hakeutuvat paikkoihin, joista niitä ei kukaan arvaa etsiä. Kansallisena kaukosäätimien päivänä voitaisiin myös kaivella esille manuaalit ja katsoa sieltä, miten se kapula oikeasti toimii. Insinöörit kun ovat suunnitelleet sen olettaen, että käyttäjä painelisi edes joskus niitä ihan kaikkia noin 20 erilaista näpyskää sen sijaan, että tavallamme vain vaihtaa kanavia ja antaa niiden alareunan still-guide-srs-jne. namiskojen lomailla vuodesta toiseen.

Ollaksemme vakuuttavia pukeuduimme tällaiseen klassiseen sini-puna-valkoiseen asukokonaisuuteen. Raitatrikoo on tietenkin Marimekkoa, housut mitälie kangaskaupan halpiskorista pelastettua perusneuletta. Puseroiden aplikaatiot on leikattu kuviokankaasta, jota on tilattu ihan Amerikasta asti (vielä siihen aikaan, kun eurolla ja dollarilla oli hieman ostajaedullisempi vaihtokurssi). Nyt vain yhteys valtakunnalliseen teemaviikkojen ja -päivien komiteaan, niin saamme täydennettyä kalenterin sopivaksi.