Photobucket

Tänään on taas se päivä, jolloin eniten veroja maksaneiden nimet on julkistettu. Se on herättänyt paljon keskustelua ja paljon kateutta, joten päätimme lisätä eriasteista mielipahaa laittautumalla oikein nätteihin mekkoihin. Nämä ovat paksua ja äärettömän kallista morsiussatiinia ja näihin on liimattu pikkuruisia timantteja. Kuvassa ne näyttävät likatahroilta, mutta älkää uskoko silmiänne, ne ovat ihania koristeita, jotka kruunaavat asujemme yli-ihanuuden. Pirjon mekossa on somisteena kimalletylliä, Purjolla vihreää hohdenauhaa. Helmat näissä ovat niin leveät, että meillä oli vaikeuksia mahtua samaan kuvaan.

Me emme päässeet yhdellekään lehdissä julkaistulle listalle. Todennäköisesti syynä on se, että emme maksa veroja. Vielä. Pelkäämme joka päivä, että verkkosukkiin erikoistunut valtionvarainministeri keksii mekkoveron. Se olisi taloudellemme erityisen kauhistuttava katastrofi, sillä viimeisimpien laskelmiemme mukaan omistamme noin 200 erilaista hulmuhelmaa. Olisi siinä Jutalla verottelemista. Melkein arvaamme, että hän määräisi meille veromätkyt moisesta ylitäydestä vaatekomerosta ja ilmoittaisi, että meidän on välittömästi luovutettava 30% mekoistamme valtiolle. Siinä sitä sitten olisi ministeriössä ja verottajalla varsinaiset hulinapäivät, kun kaikki taistelisivat vaikka näistä tämänpäiväisistä juhla-asuista.

Olemme viettäneet melkein koko päivän ihmettelemällä, miten uteliaita ihmiset ja me voimme ollakaan. Oikeastiko haluamme tietää, paljonko joku meille aika tuntematon urheilujohtaja ansaitsee tai kuka paikallisista kunnanjohtajista maksaa vähiten veroja. Täytyy kummastella, mitä kaikkea tällä nyt hankkimallamme tiedolla oikein voimmekaan tehdä. Todennäköisesti emme niin yhtään mitään. Mutta tämän virallisen kateuspäivän tehtävänä ei olekaan lisätä tietoa vaan piilottaa meiltä jotain, josta ehkä olisi ollut hyötyä. Kun kaikki palstatila on pyhitetty vertailuille ja urkinnoille, ei tilaa jää oikeasti isoille asioille. Mitäköhän meille on jätetty kertomatta?