Photobucket

Hempeilemme tänään koko rahalla! Purjo laittoi peräti vauvahaalarin päälleen, ja Pirjo valitsi samaan sävyyn ommellun kukkatunikan ja suoralahkeiset housut. Etumuksen kissakuvio on ihan must eli pakko tänä syksynä. Ilman tätä rusettikorvaa ei tänä vuonna varmaan myydä edes pottia tai lampunvarjostimia, niin ylisuosittu Hello Kitty nyt on.

Tänään aamulla satoi kaatamalla ja läheinen joki on nyt syystulvimassa yli äyräiden tai ainakin reunojen. Jos äkkiä pian tulisi oikein kipakka pakkanen, saisimme varmasti valtakunnan parhaan luistinradan. Pakkasista ei vain ole tietoakaan, huomiseksi on taas luvassa lämmintä ja leppeää eli ihan karmeat kurakelit. Ehkä hyvä niin, ei meillä ole niitä luistimiakaan.

Syysmyrsky ei onneksi ulottunut meille asti, joten saimme pitää katon ja pihapuut. Sen verran mukavasti kuitenkin tuuli, että pihapuiden lehdet (ne, jotka luomupuutarhureina olimme ekologisesti jättäneet oman onnensa nojaan haravoinnin sijaan) lentelivät ympäriinsä. Melko suuri osa niistä löysi itselleen uuden kodin joko naapurista tai vielä kauempaa. Vastalahjaksi saimme naapurista punaisen muoviämpärin. Emme uskalla palauttaa sitä, sillä voihan olla, että naapuri vastalahjaksi haluaa antaa meille muutaman lavallisen vaahteranlehtiä. Muutenkin meistä tuntuu, että hän ei täysin ymmärrä luonnonmukaista pihanhoitoamme.

Olemme henkisesti virittäytyneet tulevaan joulukuuhun hankkimalla kaksi erilaista suklaakalenteria. Molemmille siis. Ehkä yritämme saada niistä kuvat blogiimme vielä siinä vaiheessa, kun ne ovat ehjät ja kauniit. Olemme suureksi huoleksemme kuulleet, että osassa perheitä aikuiset ovat tyhjentäneet kalentereista suklaat muutenkin ihraisiin massuihinsa ja laittaneet namusten tilalle tarroja, xylitolpurkkaa ja muuta vallan joutavanpäiväistä. Sitten se joulukalenteri aiotaan antaa pahaa-aavistamattomalle lapselle väittäen, että tuollaisena se kaupasta ostettiin. Tätä toimintaa paheksumme syvästi ja tiedotammekin kaikille niille vanhemmille, joiden omaatuntoa asia syystäkin pistelee: jos moisen tylyn teon teette, tulemme kaikkiin uniinne ja teemme niistä painajaisia! Ettäs tiedätte.