Photobucket

Kynttilät on kaivettu esille ja kuvaa varten tilapäisesti sammutettu, jotta emme polttaisi itseämme. Koko iltapäivä on mennyt kärvistellessä, kun sähkö on miettinyt, että nyt menen piuhoja pitkin - enpäs menekään - no voisin mennä vielä hetken - enpäs viitsikään. Eli sähkökatkoja on ollut ja tuuli on näyttänyt raivoaan.

Tapaninpäivän myrsky ei onneksi vimmastunut pihassa, joten autokin säilyi tällä kertaa ihan ehjänä omalla paikallaan. Totuuden nimissä on sanottava, että melkein kaikki puut autopaikan ympäriltä ovat jo kaatuneet, joten vaarakin oli vain teoreettinen. Sen sijaan läheisen ladon peltikatolle kävi hieman ikävämmin eli myrsky kuori sen ja heitti osan yli sadan metrin päähän (kuvassa pinkki nuoli osoittaa möykkyä, joka oikeasti on kauniisti rullalle kiertynyt kaistale peltiä). Oikeastaan tälle ladolle kävi ihan hyvin, sillä vajaan kilometrin päässä tuuli oli niin tuimaa, että iäkäs puimalavanhus lyyhistyi kokonaan sen voimasta.

Katsokaa muuten kuvan kaunista vihreyttä, ei uskoisi, että eletään joulukuun loppua. Lämmintä oli aamulla melkein 10 astetta eli vähän tuntuu siltä, että luonto ei ole kalenteria muistanut vilkuilla. Nyt on meneillään talvi, ei mikään tympeä myöhäissyksy.

                              Photobucket

Lähiseudulla myrsky teki tuhottomasti tuhojaan. Muutaman tuoreen omakotitalon pihassa ei enää ole hulppeaa kuusikkoa vaan ristiin rastiin sojottavia runkoja. Nytkin ulkona vyöryy sellaisia ilmamassoja, että muutama piha avaroituu ihan ilman erillisiä suunnitelmia. Tiet ovat onneksi auki, joten pääsimme käymään rakettikaupassa eikä tarvinnut matkalla pujotella yhtään moottorisahamiesten välistä.

Vaatepuolella valintamme on leppoisa oloasu. Meillä molemmilla on punaiset housut, Pirjolla resori- ja Purjolla suoralahkeiset. Pirjon puserossa on monta nallea, Purjolla Nalle Puh. Tuo kynttilänjalka on ostettu Finnmarin tehtaanmyymälästä vuosia sitten. Se tuntui aikoinaan jotenkin modernilla tavalla vanhanaikaiselta. Viime päivinä olemme huomanneet, että se on myös oikein hyvä valonlähde neljinen kynttilöineen. Keittiössä on ollut muutamana iltana aika romanttista, kun kynttilöiden valossa olemme odotelleet sähköyhtiön toimittavan meille lupaamaansa valon raaka-ainetta.