Photobucket

 Tänään tuli vihdoinkin lunta. Emme millään muistaneet, että se on kylmää ja märkää ja tunkeutuu hupusta sisään. Purjo laittoi pehmoisen pörröisen fleecehaalarin, Pirjo päätti ottaa talon paksuimman toppahaalarin ja jalkaansa vielä sukat. Näissä olisi tarjennut, jos olisi tajunnut laittaa kypärämyssyn tai edes pipon. Ulkona on tuima tuuli, joka enteilee taas uusia sähkökatkoja, vaikka kaikkia edellisiä ei vielä ole saatu korjattua. Joulupukki toi meille taskulamput aivan kuin enteillen tulevaa.

Muuten olemme ottaneet uuden vuoden ensimmäisen arkipäivän vastaan hyvin rauhallisesti. Ensin ajelimme kaikkien sääntöjen mukaisesti poliisiauton edellä lähes 30 kilometriä. Heiltä pettivät hermot ensin eli kääntyivät lopulta oikealle meidän jatkaessamme suoraa yli risteyksen. Ehkä he eivät kestäneet sitä, että ajoimme varmuudeksi mummovaihteella 72 km/h, kun luvallinen nopeus oli 80 km/h. Sen jälkeen kävimme ihmettelemässä, miten emme-sano-mistä-tulevat turistit suorittivat ostosryntäystä, ja jättivät kaupan siihen kuntoon kuin sovitetut vaatteet olisi tarkoitettu lattiaräteiksi. Halpakin vaate ansaitsee tulla ripustetuksi vaatepuulle eikä viskotuksi lattialle. Lopuksi päädyimme mehulle paikkaan, jossa lapsiperheet harjoittelivat sanan "EI" käyttöä. Yksikään kieltävä vanhempi ei huomannut kertoa, mitä sitten saa tehdä, kun melkein kaikki on kielletty eli syntyi kierre, jossa lapset kokeilivat, että jos tuo oli EI niin onko tämä sitten JUU. Hyvin rasittavaa kanssakuuntelijoille.

Olemme uusineet blogiamme. Yleisön pyynnöstä yritämme muistaa kuvata vaatteemme tuonne alalaitaan myös ilman meitä (mitä tuhlausta!), jolloin ehkä näkyy joku sellainen yksityiskohta, josta on iloa lukijoille. Lupaamme edelleenkin plagioida muiden tekemiä asuja kertomatta varsinaista suunnittelijaa sekä aplikoida kaupallisesti epäilyttäviä kuvia, jos se meistä tuntuu mukavalta. 

Photobucket

Haalarin pehmeä pörröfleece Eurokankaasta, resori muinaismuisto kaappien kätköstä

Photobucket

Haalarin toppakangas Huutonetistä, pilkullinen trikoovuori Eurokankaan palalaarista, hupun nyöri Kangastukusta