Photobucket

 Näiden höttömekkojen luoman juhlavan tunnelman myötä haluamme lähettää lämpimät onnittelut sinne Puomikaaren kaareen. On hienoa ikääntyä, vai mitä?

Meidän tautimme on pöhötöitynyt parissa päivässä oikein painajaismaiseksi. Viime yönä heräsimme omituiseen ääneen, jota emme kyenneet paikantamaan tai määrittämään. Pelästyimme hirmuisesti, kunnes tajusimme, että kyseessä ei ollut kummitus tai ulkoavaruuden olio vaan meidän keuhkoparkojemme tuottama karmeankumea yskä. Jos asuisimme kerrostalossa, saisimme isännöitsijältä kirjallisen varoituksen muiden häiritsemisestä. Tosin on tässä hyviäkin puolia: jos talossamme on talviasukkaana yhtäkään hiirtä, on se nyt takuuvarmasti kaikonnut niin kauas kuin ikinä voi. Aiheuttamassamme metelissä ei voi nukkua eikä istuskella rauhassa omassa pesäkolossaan.

Huomenna pitääkin mennä tekemään ulos tarkastuksia, mitä kaikkia jalanjälkiä lumesta löytyy. Toivottavasti ne kaikki johtavat poispäin talosta, sillä olisi todella kurjaa huomata, että köhinämme ja pärskeemme houkuttelee lähelleen vaikka harakoita, jotka normaalisti nuokkuvat pihakoivujen latvan tienoilla tarkkaillen liikahtamatonta maisemaa.

Syntymäpäivät ovat mukavia juhlapäiviä, joskaan meillä ei varsinaisesti ole niistä omakohtaista kokemusta. Pirjo ei muista, koska on syntynyt eikä Purjolle haluta kertoa, että hänet on ostettu alennusmyynnistä. Toisaalta sitä voi kaikkien muiden syntymäpäivinä muistuttaa, että on itsekin vuotta vanhempi kuin edellisenä vuonna samaan aikaan, joten oikeastaan pienen juhlan arvoinen sellaisenaan. Tähän varmaan liittyy se, että joskus vieraillekin annetaan syntymäpäivillä pieni lahja kotiinviemisiksi vähän niin kuin muistuttamaan, että jos olisit syntynyt nyt, olisi sinullakin synttärit. 

Me olemme joskus miettineet, olisiko mukavampaa syntyä kesällä vai talvella. Kesällä voisi juhlia ulkona, mutta toisaalta talvella voisi pitää mäenlaskusynttärit. Kesällä kaverit eivät välttämättä pääsisi mukaan, koska olisivat lomalla. Talvella joutuisi nousemaan aikaisin ja lähtemään hoitoon tai kouluun, vaikka olisi oma tärkeä juhlapäivä. Pitäisiköhän seuraavan presidentin ryhtyä ajamaan lakia, jonka mukaan oma syntymäpäivä olisi automaattisesti vapaapäivä? Tai toisaalta se voisi olla myös parhaan kaverin vapaapäivä, jotta olisi varmasti joku, joka pääsisi mukaan juhlimaan.

 

Photobucket

 Pirjon mekko on täplikästä läpinäkyvää sifonkia. Helmaosa on vuoritettu, ja vuorikankaan alareunaan on ommeltu laskostettu nauha päälikankaasta. Yläosa on trikoota. 

Photobucket

Purjon mekkokankaaseen on liimattu pienenpieniä hopeanvärisiä palloja. Helmassa on pitsisomiste ja kaula-aukon reunaan on kiinnitetty ompelemalla helminauha.