Photobucket

 Eikä niistä vaaleista sen enempää, me kun olemme epäpoliittisia nukkeja, jotka eivät ota kantaa ihan kaikkeen.

Tai sen verran me voisimme vielä palata menneeseen, että kovin monella äänestyspaikalla oli kovasti pitkiä jonoja ja odottelua. Muutama lehdissä asiaa kommentoinut oli sitä mieltä, että äänen antaminen ei saisi olla näin hankalaa. Me olemme jo lauantaina antaneet äänemme jonnekin, emme oikein tiedä että minne, mutta hankalaa se ei ollut. Kunhan ensin yski viikon verran päivä päivältä kumeammin, niin yhtenä päivänä se ääni oli köhimisen myötä lähtenyt pois. Joten jos nyt presidentinvaaleissa jostakin löytyi vähänkäytetty, hyvätapainen ja itseltäänkin eksynyt ääni, jota ei vielä ole laskettu, niin sen saisi palauttaa takaisin meille. Olisimme siitä hyvin kiitollisia. Emme ymmärtäneet, että mainoksen "anna äänesi" tarkoitti ihan konkreettisesti luopumista puhekyvystä.

Ja mitä tulee tuohon äänestyspaikalla jonottamiseen, niin aamun varhaisimpina aukiolotunteina siellä äänestyskopeissa oli kuulemma oikein mukavan rauhallista ja hiljaista. Muutama aamuvirkku koiranulkoiluttaja oli löytänyt paikalle muiden vielä nukkuessa lämpöisten peittojensa alla. Kahden viikon kuluttua kannattaa siis lähteä äänestämään jo ennen kirkonmenoja, silloin ei tarvitse odottaa omaa vuoroaan vaan pääsee äänestyskoppiin pitelemään sitä nykyisin aika harvinaista lyijykynää pakkasentönköttämissä sormissaan ihan vain kävelemällä sisään vaalihuoneistoon.

Me luulemme, että presidentinvaalit ovat näin tammikuussa siksi, että lehdissä ei oikein ole mitään kirjoiteltavaa nyt, kun alennusmyynnitkin ovat loppuneet. Jostain on ne lööpit revittävä. Meillä ei ole kuninkaallisia, joiden vauvauutisia voisi joka päivä kolmen sivun verran taivastella, joten on tyydyttävä tällaisiin vaalijuttuihin. Erityisen hauskoja meidän mielestämme ovat erilaiset spekulaatiot ja ennusteet, jotka ovat suunnilleen yhtä hyvin pohjustettuja kuin päivittäiset säätiedotukset. Niinpä kaksi eri tutkijaa kahdelta eri laitokselta saa samasta materiaalista kaksi toisistaan täysin poikkeavaa ennustetta, joita ainakin toinen vähän vielä värittää salaliittoteorialla. Ihan samalla tavalla säästä kertovat höystävät omia ennusteitaan keksimällä milloin ukkosia, milloin hallaöitä pelkästään poiketakseen edes hitusen kilpailevan yrityksen säätiedotuksesta. Me uskomme vahvasti, että maassamme on viime vuosina ollut turhan paljon myrskyjä vain siksi, että niitä on yli-innokkaasti ennusteltu. Pelottelemalla pienimuotoisella katastrofilla saa äänensä kuuluviin paremmin kuin pitäytymällä asiakysymyksissä, kuten vaikka pakkasasteissa.

Tuo otsikossa mainittu amerikanpaketti on otettu jopa kuvaan mukaan, sen verran harvinaista postia se on. Siihen ruskeaan kylkeen on laitettu särkyvästä sisällöstä varoittava tarra ja kuten huomaatte, paketti on tungettu ihan lentokoneen kuljetettavaksi. Sisällöstä emme kerro kovin tarkasti, se on salainen. Lähettämispaikan voimme toki sanoa ääneen: Manhattan! Se on kaupungissa nimeltä New York ja kaukana täältä. Hassua ajatella, että tuo rasia on muutamassa viikossa reissannut paljon pitemmän matkan kuin me konsanaan milloinkaan. Jo pelkkä pakettiteippien avaaminen antoi meille kovin kansainvälisen olon etenkin kun sisältö oli ulkomaankielinen. Saatte olla huoleti hieman kateellisia, ei tunnu missään.

Photobucket

Pirjolla on pehmeästä collegekankaasta ommeltu asu, jossa resorien ja tikkausten väri valittiin sointumaan puseron etukappaleeseen aplikoidun Mansikka Marjan haalareiden sävyyn.

Photobucket

Purjon asussa on yhdistetty yksiväristä ja kuviollista collegekangasta. Paidassa on liuta kissoja, vaikka jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin me emme erityisesti kissoista perusta.