Photobucket

Olemme pitkästä aikaa viihdyttäneet itseämme matkailemalla junalla Suomea edestakaisin. Ensin se oli olevinaan hauskaa, mutta hiljalleen huomasimme maisemien sijaan seuraavamme lähellä istuvien paljon meidän elämäämme mielenkiintoisempaa rupattelua. Jälleen kerran mielessä kävi, että vaikka viereinen matkustaja vaikuttaa kuurolta ja sokealta, saattaa hän olla oikea utelias vakoilija, joka painaa mieleensä ja käyttää hyödykseen kaiken varomattomien kanssakulkijoiden kertoman. Koska meillä ei tänään ole mitään varsinaista asiaa, päätimme jakaa lukijoitten kanssa parhaat palat kuulemistamme jutuista.

Aivan ensimmäisenä tiedoksi Maurille Ankkuriin: olet itara kitupiikki! Näin sanoi vaimosi, joka oli anonut sinua matkaseurakseen Tallinnaan. Olit todennut, että et tuhlaa moiseen rahojasi, vaan menet pilkille Vesijärvelle. Niinpä vaimosi otti mukaan parhaan ystävänsä, jolle tämä oli jo neljäs ulkomaanmatka tänä vuonna. (Ei, he eivät menneet junalla Tallinnaan asti vaan jatkoivat asemalta satamaan ja siitä laivalla yli lahden.) Yhdessä naiset tuumivat, että joutaisit Mauri istumaan sillä pilkkijakkarallasi siihen asti, että jäät lähtevät. Ja pidä kalasi, niitä ei halua syödä kukaan. Lisäksi olet luvannut siivota sen terassin jo ainakin kymmenen kertaa, joten kotirauhan vuoksi suosittelemme, että tekisit sen jo tänään.

Ullalle samalle suunnalle saattaa tulla yllätyksenä, että ystäväsi kadehtivat sitä, että olet taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana. He epäilevät, että keräsit talon vanhuksilta valtakirjoja ja äänestit itse itseäsi. Asiasta ei ole varmaa näyttöä, sillä ystäväsi eivät itse vaivautuneet paikalle, koska asialista ei tuntunut kiinnostavalta ja kaiken lisäksi maininta kahvitarjoilusta puuttui kokonaan. Jos satut olemaan puheenjohtajana vielä ensi kaudella, niin ehdotamme vankempaa panostamista tarjoiluun.

Abiturientti-Millalle haluamme kertoa, että ystäväsi Sini ja Noora (nimiä ei muuten ole vaihdettu) odottivat sinua eilen kuntosalille klo 18.00. Jostain syystä et saapunut paikalle, vaikka sinulla on kallis vuosikortti. Ystäväsi haluavat kertoa, että pelkkä jäsenyyden hankkiminen ei vielä polta senttiäkään rasvaa. Harmi.

Wandan ja Naomin isää muistutamme siitä, että kun lapsi noin viidennenkymmenennen kerran hokee, että "isä", niin hänelle voisi edes ynähtää jotain sen merkiksi, että on huomannut tällä olevan jotain asiaa. Me kanssamatkustajat olisimme halunneet matkan aikana useaan otteeseen tempoa isän korvilta musiikkia syytävät kuulokkeet, jotta olisimme säästyneet stereona kaikuneelta isättelyltä, joka ei johtanut yhtään mihinkään. Niin ja ne muovipussit siinä seinätelineessä on oikeasti tarkoitettu roskille eikä vietäväksi kotiin. Ja jos nyt ihan pikkutarkoiksi pilkunviilaajiksi heittäydymme, niin ei ole kovin sopivaa nimitellä muita samassa vaunussa istuvia kakkapäiksi.

Kuvassa olemme jo kotiasuissa eli värinä on tänään turkoosi. Purjolla on kukkatunika ja Pirjolla pöllöpusero. Rentoudumme matkan ja kanssamatkustajien aiheuttamasta rasituksesta kuuntelemalla hiljaisuutta.