Photobucket

Me saimme oikein kutsun muotinäytökseen. Emme tosin siksi kuin muut bloginpitäjät eli mainostaaksemme kyseisen puodin tuotteita vaan siksi, että meillä sattuu olemaan kanta-asiakaskortti. Emme siis joutuneet kantamaan kameraa mukanamme ja poseeraamaan milloin mikäkin vaate päällämme  kertomassa ostamisen ilosanomasta vaan pääsimme nauttimaan koko rahalla eli ilmaiseksi shoppailuillan muista antimista.

Heti alussa huomasimme törmänneemme todellisten ammattilaisten järjestämään tilaisuuteen, sillä ovelle oli organisoitu pop up -narikka. Suomennettuna tarkoitamme sitä, että tilassa, jossa normaalisti ei naulakkoa ole, olit nyt numerolapuilla varustettuja vaateripustimia, joihin ystävällinen henkilö päällysvaatteet järjesteli. Näin saatoimme heittäytyä hankintojen hurmaan täydestä sydämestämme ilman että paksu talvipalttoo haittasi liikuskelua tai niitä muita aktiviteetteja, joita meille oli ystävällisesti järjestetty esimerkiksi pienen huikopalan muodossa.

Odottamattomaksi iloksemme meille ja muille armoitetuille oli varattu iso pöydällinen kaikenlaisia salaatteja ja juomia. Suurin osa tilaisuuteen saapuneista oli iältään lähempänä teko- kuin maitohammasaikakautta, joten heillä oli runsaasti kokemusta vastaavista tilaisuuksista. Saimme siis seurata sivusta, miten kokenut muotinäytösshoppailija toimii eli haukan lailla he hyökkäsivät ilman mitään turhia jonomuodostelmia antimien kimppuun ja asettautuivat sitten saaliittensa kera vaaterekkien äärelle. Melkein kuulimme vaimeaa vaakuntaa tässä vaiheessa, niin paljon kutsuvieraat lintuparvea muistuttivat. Ilmainen ruoka on aina ilmaista ruokaa, joten sitä kannatti käydä ottamassa useaan kertaan, vaikka sitten kuulimmekin valittelua, että shoppailuun olennaisena kuuluva vaatteiden sovitteluvaihe vaikeutui.

Meidän seurueemme oli ennakoivasti viisas ja kiersi tarjoilut kaukaa. Kun muut mässyttivät patonkia, teimme me pikaisen silmäyksen valikoimiin ja  varasimme sovituskopin tunkemalla yhden seurueen jäsenistä sinne valmiina pujahtamaan pukuihin. Tämä toimi osoittautui hetken kuluttua todella järkeväksi. Kun ostosväki oli saanut kupunsa ravittua, alkoi vimmattu tungos kokeilemaan asukokonaisuuksia, ja siinä vaiheessa tyhjän sovituskopin löytäminen oli lähes lottovoittoon verrattava ilo.

Meillä yksi sovitti ja loput kantoivat sylikaupalla vaatetta verhojen taakse samaan aikaan kun muissa kopeissa kävi kuhina innokkaan esittelijän kertoessa vartaloa muokkaavien asujen ilosanomasta ja yhtä innokkaiden asiakkaiden rynnätessä niitä kokeilemaan. Ihan näin meidän kesken: jos kokeilette muotoilevia housuliivejä niin tarkistakaa ensin, miten ne pitäisi pukea. Vatsaa napakasti tukeva ja samalla istumalihasten pyöreyttä korostava alusasu väärinpäin puettuna on ainakin ulkopuolisen tarkkailijan silmin vähintäänkin mielenkiintoinen näky.

Järjestäjän kunniaksi on sanottava, että he olivat ymmärtäneet ruuan lisäksi panostaa myös palveluun. Vähän joka suunnasta tarjottiin apua, etsittiin vaihtoehtoja, kannettiin vaatteita edestakaisin ja oltiin niin ystävällisiä, että itse muotinäytös oli unohtua. Kyllä me senkin lopulta katsoimme, vaikka jouduimmekin pettyneinä toteamaan, että juuri meidän kokomme eli 43 cm oli kokonaan unohdettu.

Vaateripustimina toimineet henkilöt olivat sopivasti ammattilaisia ja amatöörejä samaan aikaan eli heistä vain yksi oli oppinut mannekiinikävelyn, jossa lantio työnnetään eteen, käsiä riiputetaan kuin muusta kehosta irrallisina osina ja ylipitkillä jaloilla lompsitaan hankalan näköisesti pitkin catwalkia edestakaisin. Loput osasivat kävellä ihan normaalisti, mutta eiköhän joku mallimamma saa heidätkin vielä ruotuun. Lisäksi nämä amatöörit hymyilivät, mitä oikea ammattimalli ei tekisi ikinä. Toisaalta iloisen mallitytön päällä näkemänsä mekon ehkä ostaa mieluummin kuin sen, jonka kantaja näyttää vihaavan jokaista askeltaan.

Mekin inspiroiduimme kevään karkkiväreistä niin, että laitoimme päällemme turkoosia ja pinkkiä. Yhteistä näissä asuissa on raidallinen Minni Hiiri -kangas sekä se, että juuri näin kirkkaita värejä ensi kesänä näkyy siellä ja täällä. Kuulemma näiden kanssa sointuisi kivasti sellainen suihkurusketus, mutta koska meillä ei hanasta tule kuin vettä eikä aurinkoväriä ollenkaan, niin joudumme jättämään sen tällä kertaa väliin.