108056

Kaikki luonnosta löytyvä raidallinen on vaarallista. Miettikää vaikka tiikereitä, ampiaisia, erotuomareita ja suojateitä. Kaksi ensimmäistä voi minä hetkenä hyökätä kimppuumme, kolmas pilata viheltelyllään hyvän pelin ja neljäs ryhtyä salakavalasti jalankulkijalle vaaralliseksi. Onneksi täällä ei ole lähellä yhtäkään tiehen maalattua raidoitusta, joten me voimme rauhassa maastoutua. Olemme asettautuneet kuuliljojen katveeseen joko piiloon pedoilta tai vaanimaan muuten vain. Asut ovat velouria ja joustofroteeta ja ne sopivat erittäin hyvin tällaiseen vähän vilpakampaan päivään.

Luonto on juuri nyt uhkeimmillaan eli suomennettuna täynnä kaikenlaista ötökkää ja rikkaruohoa. Mukavaa tässä on se, että voi rauhassa vakoilla ympäristöään ilman, että kukaan huomaa. Vähemmän mukavaa on se, että ne hyönteiset pyrkivät hanakasti kanssamme samoille tarkkailuapajille eli lähellämme on jatkuvasti sirkeiden hyttysten pisteliäs armeija. Meistä ei ole siihen, että ehdoin tahdoin antaisimme niiden pistellä meitä kuin neulatyynyä, jotta saisimme loppukesäksi immuniteetin. Ehei, luotamme kaikenlaisten savujen, voiteiden ja aerosolien ihmeitä tekevään vaikutukseen tavoitteenamme pitää inisijät loitolla.

Rikkaruohot puolestaan ovat täysin villiintyneet huomattuaan, että muutamana päivänä on satanut vettä. Mikä kumma siinä on, että kaikenlaiset erikseen kasvateltavat hyötykasvit kuten vaikka lehtisalaatti ja kehäkukka eivät ryhdy lainaan niin rivakasti rehottamaan kuin vaikka voikukat ja erilaiset putkikasvit. Aivan kuin rikkaruohot olisivat jotain kasvikunnan bodareita, jotka lisäaineiden ansiosta kasvavat sellaista vauhtia, ettei siinä ole mitään tolkkua. Vai oletteko koskaan kuulleet, että hyötykasvit jättävät rikkaruohot varjoonsa ja siten tukehduttavat nämä kesken kasvukauden? Päinvastaisia tarinoita on vaikka kuinka paljon, muutama jopa meidän puutarhastamme.