Photobucket

Tuollainen otsikko siksi, että näissä tamineissa me näytämme ihan kahdelta vaaralliselta vankikarkurilta. Siltä varalta, että joku kyselee tuntomerkkejä niin Purjon haalariin on aplikoitu nalleneito ja Pirjolla on Minni-hiiri sekä haalarissa että myssyssä. Haalarit ovat neuletta ja päällä siksi, että ulkona on pakkasta ainakin 25 astetta ja me olemme lähdössä kokeilemaan pulkkamäkeä hankikannolla. Nämä alle ja toppahaalarit päälle niin jo tarkenee. Ulkona voi nyt kävellä lumen päällä muuallakin kuin tiellä ja Stigalla pääsee laskemaan ainakin 300 metriä loivaankin alamäkeen. Vielä pitäisi löytää joku, joka kiskoo pulkat ja kelkat takaisin mäen päälle.

Eilen oli kerhopäivä ja meillä on vieläkin harmitusta. Siellä kerhossa on yksi kiusaaja, jonka nimi on Kirveli Remuaro. Kirveli on isompi ja vanhempi kuin muut, ja luulee siksi saavansa aina päättää kaikesta. Me olisimme halunneet tehdä kevätaskarteluja, mutta Kirveli otti kaikki kauniit paperit ja kynät itselleen, meille jäi vain muovailuvahaa.

Niin me sitten muovailimme. Kerhotäti kysyi, että miksi Purjoa vähän itkettää ja Purjo kertoi, että Kirvelin takia niin tämäpä sanoi tädille, että ei hän tahallaan ole mitään tehnyt. Purjosta vain tuntuu siltä, koska hän haluaa olla kiusattu. Purjon pitäisi katsoa peiliin. Mutta ei siitäkään mitään apua ollut, sieltä peilistä katsoi kaksi ihan nättiä nukkea, mutta ei se Kirvelistä sen kiltimpää tehnyt emmekä me saaneet niitä askartelupapereita.

Tänään luki lehdessä, että "koulukiusaamiseen apua tukiverkostoista". Me emme ymmärrä, miksi koulukiusaamiseen pitäisi antaa apua sen sijaan että autettaisiin niitä, joita kiusataan. Ehkä tuo otsikko oli väärin laadittu, mutta noin siellä luki. Kirveli sai apua kiusaamiseen kerhotädiltä, jonka olisi pitänyt jakaa askartelutarvikkeita kaikille tasapuolisesti. Joskus aikuiset vain eivät halua nähdä, mitä oikeasti tapahtuu.

Ja jos Kirveli tulet meidän kanssa samaan mäkeen, niin me emme kisko pulkkaasi mäen päälle! Ettäs tiedät!