Photobucket

Olkaa kateellisia te kaikki, jotka halajatte vastaavia ihmiskokoisina. Nämä ovat mukavat ja pehmeät, mutta tiedotusvälineiden mukaan aiheuttavat pysyviä vaurioita jalalle. Siksi emme ole oikein varmoja siitä, kannattaako näitä käyttää vai sittenkin ainoastaan ihailla. Rumat nämä ovat kuin mitkä, ja etenkin mekon kanssa suorastaan tyylittömät. Valitettavasti housujen kanssa näistä ei oikein hyvää kuvaa saatu, joten etsimme sävy sävyyn sopivia meille kohtalaisen harvinaisia ruskeita vaatteita ja nämä löytyivät. Pirjolla on trikoopusero ja kukallinen puuvillahame, Purjolla raitapusero ja taskuliivihame. Kuvauskokonaisuudet näyttävät... töpöttäviltä?

Päivän lahjavihje ovat kauniit sanat. Ne ovat ilmaisia, niitä ei tarvitse paketoida ja niillä voi ilahduttaa kanssaihmisiään koska tahansa. Tavallisestihan kauniiksi sanoiksi ajatellaan sellaisia, joissa on erityisen mukava ajatus tai sisältö kuten "ole hyvä" tai "olipa tuo kauniisti tehty" tai "kiitos ystävällisistä sanoistanne". Me laajennamme kauniit sanat myös kauniilta näyttäviin tai maistuviin sanoihin.

Ensimmäinen lahjaksi sopiva äänneasultaan näpsäkkä sana on hulevesi. Älkää ajatelko, mitä se tarkoittaa, vaan lausukaa mielessänne tai ääneen moneen kertaan hulevesi-hulevesi-hulevesi. Miltä tuntuu? Eikö muistutakin hiukkasen hulahulaa? Ja jos oikein tarkasti miettii, tulee kepeä mieli ja jostain muistin syvistä sopukoista ajatuksiin solahtaa kesäinen sisävesilaivaristeily. Mikä olisikaan mukavampaa muisteltavaa näin talven keskellä kuin laineiden liplatus ja ohilipuvat saaret. Paitsi että ne saaret eivät ole matkalla minnekään, se laiva on.

Toiseksi kauniiksi sanaksi äänestimme yksimielisesti sanan laminoida. Meidän mielestämme sitä käytetään aivan liian vähän, sillä sen lausumisesta tulee aina hyvälle mielelle, vaikka se ei tunnu suomalaiselta sanalta ollenkaan. Kuulija varmaan luulee, että puhumme kohtalokkaasti ulkomaankieltä sanoessamme painokkaasti, että la' mi' noida. Kokeilkaa vaikka, voitte yllättyä ulosantinne kauneudesta!

Ja kolmas lahjaksi sopiva soma sana on humppapotkuri. Se on viehättävä ihan sellaisenaan, kaikessa yllätyksellisyydessään ja mahdottomuudessaan. Toistaiseksi emme ole keksineet sille oikein mitään käyttöä, mutta uskomme, että jos sitä sanaa tarpeeksi arkipäivässä viljelemme, saamme sille kyllä vankan kannattajakunnan ja lopulta varmaan jotain sisältöäkin. Onhan olemassa niitä, jotka luulevat tietävänsä, mitä on syvenevä kehittämiskoordinaatio, joten miksi ei olisi olemassa myös niitä, jotka osaavat kuvailla humppapotkurin syvimmän olemuksen.

Tähän loppuun vielä lähikuva uunituoreista talvijalkineistamme. Ihailkaa ja hämmästelkää, että tämäkin vielä piti näkemänne. 

Photobucket