Photobucket

Tänään ei ollut väärinpukeutumisen vaaraa. Olimme kekseliäitä ja laitoimme uimapuvut. Saattaa tuntua vähintäänkin typerältä mennä tanssikurssille uikkarissa, mutta mepä otimme ne maanantaiset tutut (lausutaan edelleen tytyyt) tähän päälle. Helteistä ei huolta, kun asu oli vilpoisa ja me teimme vaikka mitä spagetteja ja ravioleja vai mitä ne balettitaivutukset nyt taas olivatkaan.

Pientä harmia tuli siitä, että tänään kurssi alkoi tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti. Kurja kerhokaverimme, ilkeämielinen Kirveli oli luvannut tiedottaa siitä kaikille, mutta jostain syystä hän unohti meidät kokonaan. Muut olivat tehneet jo vaikka mitä kivaa siinä vaiheessa, kun me vasta saavuimme paikalle. Ohjaajan ihmetellessä myöhästymistämme Kirveli vain pyöritteli silmiään : ei hän tiennyt, että me tulisimme tänäänkin, ei hän nähnyt tarpeelliseksi kertoa. No voi voi.

Pirjon mielestä Kirveliä vaivaa narsissi tai joku muu hieno sivistyssana. Purjo epäilee, että ei noin sysipaha ihminen voi olla kukkanen. Tai jos on, niin korkeintaan röhköhärö. Pirjo paneutui ihan kasvikirjaan ja löysi sieltä rikkaruohon nimeltä karhunköynnös, jota joku puutarhaharrastaja kuolemanköynnökseksi kutsui. Siihen ei tehoa kitkeminen, myrkky tai repiminen, ja se vie voimat kaikilta lähikasveilta hyökkäämällä niiden päälle ja tukahduttamalla ne. Karhunköynnös on siten kasvikunnan Kirveli Remuaro.