Photobucket

Kun asuu tarpeeksi mielenkiintoisessa paikassa, voi kotikulmilla törmätä kaikenlaiseen kummalliseen ja mukavaan, vaikka sellaiseen parturi-kampaamoon, josta saa hiustenleikkuun jälkeen tuoretta pullaa. Suosittelemme! Tiedämmehän me, että teetä tai kahvia tai vaikka lasillisen kuohuviiniä on saanut iät ja kaiket, mutta hetkeä aikaisemmin uunista nostettua voisilmäpullaa ei kaikkialta saa vaikeimmankaan leikkauksen tai peräti ohennuksen jälkeen. Tuoksu tarttui vaatteisiin ja leijaili kotiin asti. Nam.

Näissä tamineissa me emme sentään olleet kuontalohoidossa. Fleecehaalarit ovat päällä siksi, että huomiseksi on luvassa lunta, ja me haluamme olla aamusta alkaen valmiina linnanrakennukseen. Haalarit ovat samanlaiset, mutta Pirjo vetäisi hupun päähänsä esitelläkseen kätevää resorireunusta, joka pitää tiheämmänkin pyryn loitolla korvista. Purjo otti laatikosta hiippalakin, jonka voi solmia leuan alle. Haalarin kuviointi on vähän liian suurta näin pieniin vaatteisiin, mutta aina ei voi olla valikoiva. Halusimme turkoosia ja tämän sitten saimme. Näissä me huomenna taaperramme pitkin lumikenttiä ja jos voisimme, niin varmaan nukkuisimme yömmekin huppuhaalareissa. Sitä ei ehkä kannata tehdä, koska fleecessä voi tulla kuuma

Olemme viime päivinä käyttäneet ahkerasti erilaisia palveluja. Olemme käyneet taas kerran varaamassa kirpputoripaikan (pakkotilanne, kaapit ja laatikot ovat nyt niin täynnä tavaraa, että vanhimmista on päästävä eroon tai tonttupuvut eivät mahdu minnekään) ja ostamassa vatsalääkettä (sitä syödessä tulee ihan mustavalkoinen olo, ihan kuin olisi ikivanhassa kotimaisessa elokuvassa, ei nykyisin kukaan ota vatsalääkettä vaan jotain biofilusbakteereja) ja kokeilemassa uutta nettitikkua. Siinä olemme puhelinmyynnin uhreja. Jostain syystä vanha nettiyhteys oli hidas ja kallis, mutta sitä ei mitenkään voinut vaihtaa uuteen ja nopeaan ennen määräajan päättymistä. Mutta kas - kun kuukaudet olivat kulumassa umpeen, alkoi puhelin soida ja tarjousta tulvia. Olemme hieman tuohtuneita edellisen palveluntarjoajan toiminnasta, ja päätimme ihan kostoksi kokeilla kilpailevaa yritystä. Todennäköisesti sen nettiyhteys on yhtä huono, pätkivä ja hankala, mutta ainakin saamme hetkeksi sellaisen tunteen kuin hallitsisimme elämäämme.

Lisäksi olemme olleet lukuisissa yhteyksissä pitopalveluihin. Nehän ovat sellaisia yrityksiä, joihin soitetaan joko tarpeettoman aikaisin, vaikka kaksi vuotta ennen syntymäpäiväjuhlia, tai tarpeettoman myöhään, kun on tulossa jokin yllättävä tilaisuus. Palveluissa on eroja, se täytyy myöntää. Etsimme ihan perinteisesti googlen avulla paikallisten yritysten yhteystietoja, ja soittelimme vähän sinne ja hieman tänne. Yksi yrittäjä kertoi olevansa eläkkeellä ja ihmetteli, miksi hänelle soittelemme. No varmaan siksi, että luotettavana pidetty yritysyhteyksien luettelo edelleenkin väitti pitojen olevan osa palvelua. Seuraava hämmästeli, miksi näin myöhään otamme yhteyttä, hänellä on kädet täynnä työtä. Niin - järjestämämme tilaisuus tulee aina yhtä ilmoittamatta, sille ei yleensä varata päivää edellisenä kesänä Meitä ei lohduttanut tieto siitä, että seuraavalla kerralla hän olisi mielellään mukana järjestelyissä. Me kun aiomme vältellä seuraavaa vastaavaa kertaa mahdollisimman pitkään. Lopulta löytyi henkilö, jolle tilaisuutemme ei ollut liian suuri eikä liian pieni, ja jolla oli juuri sopivaan aikaan mahdollisuus tulla avuksemme. Iso kivi putosi sydämeltä! Hetken jo ehdimme pelätä, että joudumme itse kakunleipomis- ja kahvinkeittopuuhiin. Tai ehkä paikallinen hiusalan yritys olisi voinut tilapäisesti laajentaa vehnäsosastolle.